Ebenovník rajčiakový v kontajneri
Ebenovník rajčiakový v kontajneri
Ebenovník rajčiakový v kontajneri
Ebenovník rajčiakový v kontajneri
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Ebenovník rajčiakový v kontajneri

Diospyros kaki Tipo' - Číslo tovaru 4435249
Obsah balenia:1 ks
Meno „Diospyros“znamená „božské ovocie“. Toto značenie si ebenovník rajčiakový aj zaslúži. Pôvodne pochádza z Východnej Ázie. Odkedy sa však toto ušľachtilé ovocie dostalo na pulty predajní, jeho plantáže sa množia po celom svete, vrátane našej krajiny. Sladkokyslé plody gélovitej konzistencie sa chuťovo podobajú zmesy marhule, hrušky a broskyne. Ebenovník však nevďačí za svoju popularitu len výbornej chuti, ale aj vysokému obsahu vitamínov. Strom má peknú, okrúhlu korunu, listy na jeseň hýria rôznymi odtieňmi žltej a oranžovej. Aj pri minimálnom reze zachováva svoj pekný, kompaktný vzhľad; ľahko sa oberá. Zber sa môže začať koncom októbra, keď už oranžová dužina presvitá cez jemnú šupu. Plody po zbere dozrievajú. Krásny je pohľad na zasnežený strom plný ovocia – ebenovník rajčiakový môžete oberať aj v zime. Prvú zimu je potrebné zakryť kmeň. Prispôsobivý, samosprašný druh. Dodávame silné rastliny v kontajneroch. Výška kmeňa: cca. 60 cm.
44,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj, jún
Stanovisko slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300
Doba dozrievania október začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300 cm
STANOVISKO: Slnečné a teplé, chránené a veľmi svetlé. Pri pestovaní v nádobe dbať na to, aby bola aspoň 60 cm široká a hlboká PÔDA: Priepustná, humózna, vláčná, mierne kyslá, hodnota pH 6,0 – 6,5 HNOJENIE: Pri pestovaní v záhrade 1x za mesiac od apríla do augusta Pri pestovaní v nádobe 1x za týždeň v období od začiatku kvitnutia až do augusta pridaním hnojiva do zálievkovej vody. VÝŠKA: Asi 3 m, v nádobe je rast menší kvôli obmedzenému priestoru pre korene. Rastie veľmi pomaly, ročný prírastok nie je príliš veľký. NÁROKY NA PRIESTOR: 3 m² VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: cca. 3 m RAST: hustá guľatá koruna podobná jabloni LISTY: na jeseň sa sfarbia do žltooranžova KVETY: Na jar sa v hornej polovici čerstvých výhonkov vytvárajú bledožlté zvončeky Samosprašné, nevyžaduje opeľovača, avšak pestovanie dvoch ebenovníkov vedie k vzájomnému opeleniu a ku zvýšeniu úrody. PLODY: Od 2.-3. rokoch pestovania guľaté žltooranžové plody podobné rajčinám. ZBER: septemer a október. Po olúpaní šupky sa plody konzumujú surové – chuť je podobná marhuľám a hruškám. REZ: V prípade potreby môžete vykonať v marci. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný do -20°C! V zime je bez lístia. Chrániť mulčom pred mrazmi, kmeň obaliť – najmä v prvých rokoch. Pri pestovaní v nádobe je nutné nádobu zatepliť (obaliť napr. tkaninou) a príležitostne zalievať, aby strom nevyschol (iba ak nemrzne)! Pri pestovaní v nádobách je ale vhodnejšie prezimovať v chladnej (približne okolo +5 °C), svetlej miestnosti, napr. zimná záhrada.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené