Arónia čiernoplodá Viking
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Arónia čiernoplodá Viking

Aronia melanocarpa 'Viking' - Číslo tovaru 4408019
Obsah balenia:1 ks
Krásna okrasná a zdraviu prospešná úžitková rastlina v jednom. Lesklé zelené lístie sa na jeseň sfarbí najprv do zlatožlta, neskôr do jasnočervena. Snehobiele kvety začínajú kvitnúť v máji. Uprednostňuje mierne kyslú až neutrálnu pôdu. Obsahuje vo veľkom množstve prírodné farbivo a antioxidanty, ďalej vitamíny C, P, A a B2, kyselinu listovú, užitočné minerálne látky, ako napríklad železo a jód. Plody arónie sú veľmi zdravé, môžu sa použiť na prípravu džúsu, ovocného čaju, lekváru a vína. Plody dozrievajú v auguste, je samosprašná. Nenáročná rastlina odolná voči chorobám a mrazom.
16,60 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 50-100
Doba dozrievania august začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 100-200 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: bežná záhradná pôda HNOJENIE: Špeciálne hnojivo na bobuľoviny - opatrne dávkovať podľa návodu! ZÁLIEVKA: Vo veľmi suchom lete hojne zalievať VÝŠKA: 1 až 2 m POTREBA MIESTA: 1,50 až 2 m – pre živý plot 50 cm RAST: Hustý krovitý LISTY: Zelené, mierne lesklé KVETY: máj, okolíky s bielymi kvetmi. OVOCIE: Plne vyzreté majú fialovo-čiernu farbu DOZRIEVANIE: Od polovice augusta do septembra REZ: V prvých rokoch sa odporúča previesť tzv. tvarujúci popr. presvetľujúci rez, neskôr omladzovacie rez. Platí, že čím viac sa bude vykonaný rez, tým viac bude podnietený rast PREZIMOVANIE: Zimovzdorná, priestor okolo koreňov chrániť mulčom.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené