Jahodovník, ker
Jahodovník, ker
Jahodovník, ker
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Jahodovník, ker

Arbutus unedo - Číslo tovaru 6685526
Obsah balenia:1 ks
Ovocie podobné jahodám! 2 – 3 cm veľké, jedlé plody sú vhodné aj na prípravu džemu alebo likéru. Vždyzelené listy zdobia po celý rok. Dekoratívne sú aj jemné biele kvety a sprvu žlté, neskôr oranžové plody dozrievajúce do červena. Toto dozrievanie trvá aj niekoľko mesiacov, takže sa stáva, že sa na strome vyskytujú súčasne kvety aj plody. Mrazuvzdornosť do - 5 °C. Veľkosť pri dodaní ca. 40 – 50 cm.
24,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia september
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
Rezané kvety áno
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Priepustná piesočná pôda s obsahom humusu. Pre výsadbu do kvetináča použiť kvalitnú pôdu pre izbové kvety s podielom piesku. HNOJENIE: Pri pestovaní v nádobe od marca/apríla do septembra vždy 1x každých 14 dní tekutým hnojivom. Pri pestovaní v záhrade prihnojiť hnojivom pre kvitnúce záhradné rastliny (podľa návodu). ZÁLIEVKA: Použiť vodu bez obsahu vápnika. VÝŠKA: Môže dorásť do 3 m KVETY: jemné biele kvety KVITNUTIE: Neskoro v lete od druhého roku pestovania. PLODY: Behom dozrievania od žltej farby cez oranžovú až po červenú DOZRIEVANIE: K dozretiu plodov potrebuje viac mesiacov, na rastline sa vyskytujú zrelé aj nezrelé plody súčastne. REZ: Koncom zimy, pred vyrašením nových výhonkov, pokiaľ nemá nasadené kvety. Konáre sa môžu zastrihnúť aj po zbere plodov. PREZIMOVANIE: Rastlinu v nádobe umiestniť do svetlej miestnosti pri +5 °C. Rastlina ja stále zelená a potrebuje vegetačné obdobie. Pri rastlinách pestovaných v záhrade dobre chrániť pred mrazom vetvami jedlí alebo mulčom.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené