Arkansas Navaho Summerlong černica
Arkansas Navaho Summerlong černica
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Arkansas Navaho Summerlong černica

Rubus fruticosus - Číslo tovaru 4415234
Obsah balenia:1 ks
Najlepšia stĺpovitá černica: vynikajúca úrodnosť, lahodná chuť, oberačka po dobu viacerých mesiacov. Tmavočierne ovocie sa oberá pohodlne z beztŕňového, do výšky sa šplhajúceho kra. Táto druhá generácia je zdokonaleným variantom pôvodného Navaha - dlhšia oberacia sezóna, väčší výnos, väčší, chutnejší plod. Chuť čerstvo utrhnutej černice je neprekonateľná a zostáva živá aj v koláčoch, džemoch, palacinkách. Navaho Summerlong je odroda odolná voči chorobám. Doba zberu: od júna do októbra. Chuť: sladká, veľmi ovocná, príjemná. Vzdialenosť výsadby: 100 cm. Dodávame silné, kontajnerované rastliny.
10,30 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 100
Doba dozrievania jún začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 150-200 cm
STANOVISKO: slnečné až polotienisté. Pri sadení musí mať rastlina opornú tyč, ktorá sa neodstraňuje. Vhodná je tiež mriežka alebo dva tyče – rastlina tak môže rásť aj ako krík. PÔDA: Priepustná a humózna. HNOJENIE: Na jar hnojivom na bobuľoviny. VÝŠKA: 150 - 300 cm POTREBA MIESTA: asi 1 m RAST: Stredne silný, vzpriamený – vytvára dlhé výhonky, ktoré treba upevňovať k tyči alebo k mriežke. PLODY: Veľké aromatické. Rodí na dvojročných výhonkoch. DOZRIEVANIE: jún – október REZ: Po výsadbe a pred príchodom nasledujúcej zimy sa výhonky resp. vetvy odstrihnú 10 cm nad pôdou. Na jar nasledujúceho roka sa nové šľahúne skrátia a prispôsobia výške tyče alebo mriežky. Potom sa budú skracovať len postranné výhonky na 3 očká. PREZIMOVANIE: Zimovzdorný, mulčovať pri koreňoch.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené