Vajgela kvetnatá Nana Purpurea
Vajgela kvetnatá Nana Purpurea
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Vajgela kvetnatá Nana Purpurea

Weigela florida 'Nana Purpurea' - Číslo tovaru 3347541
Obsah balenia:1 ks
Okrasný opadavý ker kvitnúci celé leto. Nenáročný, opadavý ker pochádzajúci z Ázie. Kultivar 'Nana Purpurea' je nízky, kompaktný. Dorastá do výšky okolo 1 metra. Má prirodzený polgulovitý tvar. Kvety sú ružové až biele, zvončekovité. Kvitne od mája do júna, väčšinou kvitne znovu koncom leta. Listy sú vínovo červené, podlhovasté. Možno ju pestovať ako solitér alebo v skupinovej výsadbe. Dá sa pestovať aj v črepníkoch. Vysádzajte ju na teplé, slnečné stanovište do výživnej, priepustnej pôdy. Substrát udržujte mierne vlhký. Dostatok svetla je nutný pre vyfarbenie listov, na tmavom stanovišti budú listy zelené. Rez prevádzajte po odkvitnutí, výhony skráťte o tretinu až polovicu dĺžky. Mrazuvzdorná.
9,92 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 100
Výška dospelej rastliny 80-100 cm
STANOVISKO: Svetlé, slnečné až pohostinné. PÔDA: Priepustná, výživná, mierne vlhká. VÝŠKA: Cca 1m – podľa podmienok. POTREBA MIESTA: Cca. 1m - môže sa udržiavať rezom v požadovanej veľkosti a tvare. RAST: Kompaktný ker. KVETY: Jún - august. Pretiahnuté, trúbkovité, ružové. A LISTY: Listy sú opadavé, purpurovo červené, podlhovasté. REZ: Tvarovací, ihneď po odkvitnutí. Skrátiť vetvy, ktoré kvitli, na 1/3. Rezom podporíte rast nových výhonov, ktoré pokvitnú nasledujúci rok. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná, odporúčame chrániť čečinou.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené