Borovica horská
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Borovica horská

Pinus mugo pumilio - Číslo tovaru 3346659
Obsah balenia:1 ks
Vždyzelená, nenáročná na starostlivosť, silná črepníková rastlina, možno pestovať aj v balkónovej debničke. Rast je hustý, kompaktný, stredne pomalý. Ihlice sú krátke, sýto zelené. Rastú vo zväzkoch po dvoch. Dorastá do výšky až 0,5 -1,5 metra a šírky až 1-2 metre. Rozrastá sa do šírky a dokáže dobre vyplniť priestor. Hodí sa na pokrytie a spevnenie svahov, do skaliek, vresovísk, nádob, k solitérnym i skupinovým výsadbu. Po zakorenení dobre znáša sucho. Plne mrazuvzdorná. Ak je nutný rez, vykonávajte ho na jar pri pučaní nových výhonkov.
11,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Marec začiatok - November koniec

Už prijímame objednávky!

Stanovisko polotieň, slnečné
Doba výsadby Marec začiatok - November koniec
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 80 - 200
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 50-150 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Výživná, priepustná, neutrálna až mierne kyslá. Nemá rada premokrenie. VÝŠKA: 0,5 – 1,5 metra ŠÍRKA: 0,8 – 2 metre IHLIČIE: krátke, sýto zelené ihlice vyrastajúce v páre REZ: Nie je nutný, má pekný prirodzený tvar rastu. Pokiaľ však rastlinu potrebujete tvarovať, robte rez na jar, pri rašení nových výhonov. PREZIMOVANIE: Pestovaná na záhrade, vo voľnej pôde je plne mrazuvzdorná. Rastlinu v nádobe postavíme na chránené miesto, alebo nádobu obalíme, aby sme ochránili koreňovú časť pred mrazom. Zalievame iba v dňoch keď nemrzne.
Naposledy zobrazené