Popínavé jahody Hummi (6)
Popínavé jahody Hummi (6)
Popínavé jahody Hummi (6)
Popínavé jahody Hummi (6)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Popínavé jahody Hummi (6)

Fragaria x ananassa 'Hummi' - Číslo tovaru 4442703
Obsah balenia:6 ks
Táto veľmi úrodná odroda prináša svoje stredne veľké plody priebežne od začiatku júna až do prvých mrazov. Vytvára dlhé úponky, ktoré tiež kvitnú a rodia. Úponky sa môžu pripevniť k stĺpu alebo sa pri pestovaní v špeciálnych valcoch môžu nechať vysieť. K správnej tvorbe úponiek potrebuje výdatnú živinu a veľa vody.
19,10 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 25 - 30
Doba dozrievania jún začiatok
STANOVISKO: Slnečné PÔDA: Humózna a priepustná pôda s podielom rašeliny VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: 40 cm – pred zasadením postaviť do vody – koreňová časť musí byť maximálne premočená. HNOJENIE: Po asi štyroch až piatich týždňoch hnojivom určeným na jahody. Od kvitnutia do prvej tvorby výhonkov raz týždenne tekutým hnojivom, lebo rastlina má v túto dobu veľkú spotrebu živín. VÝSADBA: Podľa počasia, od júna na jednoročnom výhonku vytvárajú kvety a neskôr plody. Potom vzniká nový výhonok (už existujúce sa predlžuje), na koncoch sa opäť tvoria kvety a plody. Prvé kvety na materskej rastline odstrániť, aby sa mohli tvoriť výhonky. Ďalšie kvety už môžete ponechať, pretože z nich sa už môžu tvoriť plody. Tvorba plodov je až do prvých mrazov. Po zbere výhonky odstrihnúť a ponechať iba materskú rastlinu, ktorá na jar opäť vyženie. Po troch rokoch sa pôda unaví a rastliny na výhonkoch sa môžu použiť k rozmnožovaniu. PREZIMOVANIE: Rastlinu pri zemi zakryť trochou lístia alebo čečinou, tak udržíte pôdu vlhkú. Pri extrémne suchom počasí je možné rastlinu viac zalievať, rastlina nesmie vyschnúť !!! V prípade pestovania v nádobe je nutné dobre ochrániť pred premrznutím!!! Rastlinky, ktoré od nás obdržíte, sú zdravé a starostlivo vypestované. Dbajte teda prosím pri sadení a pestovaní nasledujúcich pokynov: Dieru k zasadeniu vysypte vlhkou rašelinou. Ak pestujete rastlinu v nádobách, miskách atď. potom pridajte substrát s rašelinovou kultúrou alebo dobrou kvetinovou zeminou. Koreňovú časť rastliny pred zasadením bezpodmienečne postavte do vody, aby nasala veľa vody. Výsadbu vykonávajte na slnečnom stanovisku v odstupe asi 30 cm od ďalšej rastliny a to tak, aby sa srdce rastliny nachádzalo vo výške povrchu zeminy. Po zasadení riadne zalievajte a to každý večer až do okamihu, kým rastlina nie je zakorenená. Pokiaľ sa dole na materskej rastline vytvárajú kvety, prvé odstraňujte. V zime dbajte na to, aby rastliny v nádobách alebo v miskách úplne nevyschli!!! Po uplynutí obdobia mrazov je nutné jahody zaliať. 3 – 4 týždne po zasadení prihnojte rastlinu hnojivom špeciálne vyvinutým pre starostlivosť o jahody. V odstupe asi šiestich týždňov potom rastlinu opakovane prihnojujte. Vždy asi 1 lyžicu (závisí od druhu hnojiva) živného substrátu rovnomerne posypte okolie rastliny. Od apríla do októbra musia byť rastliny udržiavané vlhké. To je obzvlášť dôležité, pretože príležitostné vyschnutie má za následok obmedzenie rastu výhonkov a tvorby ovocia! Po zbere – v októbri – odstrihnite výhonky na materskej rastline. V budúcom roku, asi tak od polovice júna, začne rastlina vytvárať nové výhonky a šľahúne. Po dvoch rokoch je rastlina (rovnako ako iné druhy jahôd) tak vyčerpaná, že sa ďalší rok pestovania už neoplatí.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené