Jahody Clery (3)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Jahody Clery (3)

Fragaria - Číslo tovaru 4440279
Obsah balenia:3 ks
Plody sú voňavé, so sladkou intenzívnou chuťou, skvelou jahodovou arómou. Jedna z najvyhľadávanejších skorých odrôd. Sú odolné voči chorobám, vhodné na pestovanie aj do ťažších pôd. Dozrieva od polovice mája.
8,50 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté (na slnečnom stanovisku budú plody chutnejšie) PÔDA: humózna a priepustná s podielom rašeliny. PESTOVANIE : výsadbová jama musí byť taká široká a hlboká, aby korene mali dostatočné miesto. Srdiečko rastliny musí byť na povrchu zeme. STAROSTLIVOSŤ: Pri suchom počasí počas prvých 14 dní musí byť pôda dobre vlhká, aby bol zaistený rýchly rast. Vhodné je aj pôdu mulčovať vrstvou lístia alebo pokosenej trávy. Mulč pomáha v pôde udržovať vlhkosť, zároveň sa postupne rozkladá a dodáva tak rastlinám živiny. Počas dozrievania plodov môžete tiež podstielať slamou. HNOJENIE: 1x pri tvorbe nových listov, 1x počas kvetu, 1x po zbere špeciálnym hnojivom na jahody. VZDIALENOSŤ: Medzi rastlinami približne 25 cm. Asi 12 rastlín na 1 m2. PLODY: Skorá odroda. Dozrieva koncom mája. Plody sú veľké, jasne červené, pevné, kónického tvaru. Chuť je lahodná, sladká. REZ: Po zbere trsy okopať a odstrániť burinu. Ostrihať šľahúne, ktoré rastlinu vysiľujú. ZIMA: Zimovzdorné, podľa regiónu eventuálne zakryť čečinou. TIP: Jahody zasadiť na miesto, kde minimálne neboli jahody 1 rok pestované!
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené