Nátržníkovec krovitý
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Nátržníkovec krovitý

Dasiphora fruticosa - Číslo tovaru 3347382
Obsah balenia:1 ks
Hustý, opadavý ker dorastajúci do výšky 1–1,5 m. Bohato kvitne od mája do septembra. Kvety sú päťpočetné, žlté, v priemere majú 1,5–3 cm. Vysádzajte na slnečné až polotienisté stanovište do priepustnej, výživnej, mierne kyslej a vlhkej pôdy. Nároky na vlahu má stredné. Znesie krátkodobé sucho, ale pri dlhodobejšom nedostatku vlahy začne chradnúť. Pravidelným prerezávaním a tvarovaním na jar, pred rašením, si ker zachová tvar a bohato zakvitne. Vhodný do skupinových výsadieb aj ako solitér.
9,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia jún, júl, august, september, október
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 50-70
Farba žltá (oranžová)
Výška dospelej rastliny 100-150 cm
STANOVISKO: Slnečné PÔDA: Kyprá, priepustná, výživná, mierne vlhká. HNOJENIE: Na jar a na jeseň môžeme pridať kompost. ZÁLIEVKA: Podľa potreby a poveternostných podmienok. Znesie krátkodobé sucho, ale pri dlhšom nedostatku vlahy začne chradnúť. VÝŠKA: Ker 1 – 1,5 m. KVETY: Päťpožetné, žlté, v priemere majú 1,5-3 cm. KVITNUTIE: Máj – september. REZ: Tvarovať podľa potreby pred kvitnutím. Pravidelným prerezávaním a tvarovaním na jar, pred rašením, si ker zachová tvar a bohato zakvitne. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný ker. Mladé rastliny chrániť pred mrazom mulčom alebo čečinou.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené