Slivka trnková s voľným koreňom
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Slivka trnková s voľným koreňom

Prunus spinosa 'Zempléni' - Číslo tovaru 4482517
Obsah balenia:1 ks
Novo vyšľachtená odroda trnky. Teraz úplne bez tŕňov a s väčšími plodmi. Na jar je strom veľmi dekoratívny, keď je obsypaný snehovo bielymi kvetmi. Plody sú 22-23 mm trnky, ktoré sú výrazne väčšie a sladšie od divej trnky, preto sa môžu priamo konzumovať. Šupka nezrelých plodov je zelená, po dozretí je tmavo modrá, srienistá s voskovým povlakom. Dužina je žltozelená. Dozrievajú od druhej polovici septembra až októbra. Samoopelivá, nenáročná mrazuvzdorná rastlina. Je výborná na výrobu džemu, sirupu, pálenky a dokonca aj instantného čaju. Patrí medzi liečivé rastliny, má vysoký obsah antioxidantov. Výška pri dodaní: 120-150 cm.
15,50 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300
Doba dozrievania september stred
Výška dospelej rastliny 250-300 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Bežná záhradná zemina VÝŠKA: cca. 2 metre RAST: silný KVETY: biele, apríl – máj, prvé kvety, eventuálne plody od druhého roku pestovania PLODY: Dozrievajú september až október. Šupka nezrelých plodov je zelená, po dozretí je tmavo modrá, srienistá voskovou vrstvou. HNOJENIE: Nie je nutné, prípadne na jar hnojivom na ovocné dreviny. REZ: Po zbere odstráňte choré a suché drevo. Skracovanie alebo formovanie je potrebné. PREZIMOVANIE: plne zimovzdorná
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené