Drieň japonský Kreuzdame
Drieň japonský Kreuzdame
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Drieň japonský Kreuzdame

Cornus kousa Kreuzdame - Číslo tovaru 4401908
Obsah balenia:1 ks
Tento pôsobivý ker zdobia v máji a júni biele listene, majú až 10 cm v priemere a vo svojom strede majú drobné kvety. Na jeseň je ker dekoratívny svojimi listami, ktoré menia farbu do žiarivo oranžové až po žltú farbu. Červené plody tvarom pripomínajú maliny. Do pekného tvaru vyrastie aj bez pravidelného rezu. Dorastá do výšky 2,5 -3 metre a šírky 1,5 -2,5 metra. Rast je pomalý, kompaktný. Ročné prírastky cca 15 -30 cm. Vysádzajte do kyprej, výživnej a mierne kyslej pôdy na slnečné až polotienisté stanovište. Pôda by mala byť stále mierne vlhká, nemá rád premokrenie ani sucho. Opadavý, mrazuvzdorný. Mladé rastliny odporúčame chrániť zakrytím.
22,20 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj, jún
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 150 - 250
Rezané kvety áno
Farba bielá
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 250-300 cm
Jesenná farba lístia áno
STANOVISKO: slnečné až polotienisté PÔDA: Kyprá, výživná, mierne kyslá ZALIEVKA: Mierna, podľa poveternostných podmienok, znesie aj suchšie stanovištia. KVETY: Máj – jún, drobné, jednoduché a nenápadné, obklopené výraznými bielymi listeňmi PLODY: Červené, podobné malinám, dekoratívne. Sú jedlé, ale majú silnú škrupinu a preto ich konzumáciu neodporúčame. VÝŠKA: 3 - 4 metre. POTREBA MIESTA: 1,5 - 2,5 metra, ročné prírastky 15-30 cm. LISTY: Zelené, opadavé. Na jeseň sa sfarbuje do žltej až červenej farby. RAST: Rastlina má prirodzene vzpriamený a kompaktný krovitý rast. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný, mladé rastliny chrániť pred mrazom čečinou alebo mulčom.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené