Mieze Schindler, jahody (10)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Mieze Schindler, jahody (10)

Fragaria x ananassa 'Mieze Schindler' - Číslo tovaru 4447334
Obsah balenia:10 ks
Neskorá odroda jahôd známa od roku 1925. Tmavočervené plody s chuťou, ktorá pripomína černice. Vzhľadom k tomu, že táto odroda má len samičie kvety, dodávame Vám tiež odrodu vhodnú na opelenie. Obdržíte 8 kusov Mieze Schindler a 2 kusy Senga Sengana, ktoré slúžia ako opeľovač.
12,95 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30
Doba dozrievania jún začiatok
Stanovisko: Slnečné až polotienisté (na slnečnom stanovisku budú plody chutnejšie) Pôda: Humózna a priepustná s podielom rašeliny Pestovanie: Výsadbová jama musí byť tak široká a hlboká, aby korene mali dostatok miesta. Srdiečko rastliny musí byť nad povrchom pôdy. Starostlivosť: Pri suchom počasí v priebehu prvých 14 dní musí byť pôda dobre vlhká, aby bol zaistený rýchly rast. Môže sa pôda mulčovať vrstvou lístia alebo posekanou trávou. Mulč pomáha v pôde udržiavať vlhkosť, zároveň sa postupne rozkladá a dodáva tak rastlinám živiny. Behom dozrievania plodov môžete podostlať slamou. Hnojenie: 1x pri tvorbe nových listov 1x behom kvitnutia 1x po zbere špeciálnym hnojivom na jahody Vzdialenosť rastlín: Medzi riadkami 60 – 80 cm Medzi rastlinami 25 cm 12 rastlín na 1 m2 Plody: tmavočervené, s chuťou pripomínajúce černice Rez: Po zbere odstrihnúť listy z materskej rastliny, nechať len srdiečko Prezimovanie: Zimovzdorné, podľa regiónu na zimu zakryť čečinou Upozornnei: Jahody vysádzajte na miesto, kde minimálne neboli 1 rok pestované jahody.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené