Golierovka slamomilná záhradná kultúra
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Golierovka slamomilná záhradná kultúra

Stropharia rugosoannulata - Číslo tovaru 7700099
Obsah balenia:1 ks
Tieto vzácne huby odporúčame pre labužníkov, majú orieškovo-korenistú chuť s hnedým klobúkom. Sú vynikajúce na prípravu omáčok, polievok, do šalátov a pod mäso. Konzumovať sa dá až po dôkladnom pečení a uvarení. Balenie obsahuje: pestovateľský substrát, očkovaciu látku a návod na použitie. Huby pestujeme na tienistom mieste v záhrade. Plodí niekoľko rokov.
36,60 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Marec začiatok - November koniec

Už prijímame objednávky!

Stanovisko tieň
Doba výsadby Marec začiatok - November koniec
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Založenie podhubia: Slamový bal namočiť na 48 hodín do vody, potom vyhĺbiť 20 cm hlbokú jamu a vložiť do nej podhubie, zakryť slamou. Zálievka: Pravideľne vlhčiť (doporučujeme rosenie), bal nesmie byť premokrený Teplota: Aby podhubie rástlo, je potrebné aspoň 10 °C, ideálne je 20 – 25°C. Pri teplotách nad 35°C podhubie odumiera. Zber: Na jeseň založené kultúry rodia nasledujúci rok od mája/júna – na jar založené kultúry začínajú rodiť po 2-4 mesiacoch. Priebeh zberu závisí na podmienkach pestovania. Pri teplotách 20 – 25°C a vysokej vzdušnej vlhkosti je zber najvyšší. Zber trvá väčšinou 3 až 5 mesiacov. Po zbere nasleduje fáza kľudu, ktorá je zhruba rovnako dlhá. Upozornenie: Niekedy sa môžu objaviť parazitické huby, ktoré je nutné odstraňovať.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené