Ženšen päťlistý - Gulan (3)
Ženšen päťlistý - Gulan (3)
Ženšen päťlistý - Gulan (3)
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Ženšen päťlistý - Gulan (3)

Gynostemma pentaphyllum - Číslo tovaru 6690609
Obsah balenia:3 ks
Trápi Vás vyčerpanosť? Pomôže Vám päťlistý ženšen, nazývaný aj jiaogulan. Má podobné účinky, ako ženšen (Panax ginseng), ale obsahuje účinné látky vo väčšej koncentrácii. Okrem iného má pozitívny, harmonizujúci vplyv na duševný a telesný stav. Rastlina pochádza z juhu Číny, kde ju nazývali „bylinou nesmrteľnosti”, keďže v oblasti, kde sa tento čaj pravidelne pil, sa väčšina ľudí dožila viac než 100 rokov. Táto popínavá rastlina patriaca do čeľade tekvicovitých sa stáva čoraz populárnejšou aj mimo Ázie. Je zimovzdorná do mínus 10-12 stupňov, prezimovať sa teda dá iba za miernej zimy, zakrytá. V črepníku ju však môžeme pestovať aj v izbe; v tomto prípade sa vyvíja po celý rok. Jiaogulan uprednostňuje dobre priepustnú pôdu, slnečné stanovisko, pravidelnú zálievku. Čaj príjemnej, exotickej, sladkastej chuti sa pripravuje z čerstvých alebo sušených listov. Jeho čerstvé výhonky sa používajú na dochucovanie šalátov. Silná črepníková rastlina.
10,60 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Marec stred - Júl koniec

Už prijímame objednávky!

Doba kvitnutia júl, august
Stanovisko polotieň, slnečné
Doba výsadby Marec stred - Júl koniec
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 60 cm
Výška dospelej rastliny 250 cm
STANOVISKO: Polotieň, možný aj tieň PÔDA: Bežná zemina pre kvety HNOJENIE: Tekuté hnojivo, napr. našim Duostar Sprint. Pozor na návkovanie! ZÁLIEVKA: Prispôsobiť potrebám rastliny RAST: Ide o popínavú rastlinu, respektívne s previsnutým rastom, rastie skutočne rýchlo LISTY: Sú vhodné na konzumáciu PREZIMOVANIE: Viacročná mrazuvzdorná rastlina. Pri prezimovaní vonku je vhodné nádobu, v ktorom je rastlina vysadená obaliť a umiestniť na chránené miesto. Príležitostne zalievať. Nadzemná časť rastliny v zime odumiera a na jar rastlina znovu vyraší. Ako izbová rastlina zostane zelená po celý rok.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené