Zemolez kamčatský Diana
Zemolez kamčatský Diana
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Zemolez kamčatský Diana

Lonicera caerulea 'Diana' - Číslo tovaru 4412521
Obsah balenia:1 ks
Odroda so skorou a bohatou úrodou s nízkym rastom. Na 1,5 m vysokých kríkoch sa podlhovasté oválne plody objavia už v máji. Ovocie je sladké ako med, žiarivo modré, môžu dosiahnuť aj 2,5 cm. Sú vynikajúce na priamu konzumáciu, na prípravu džemu aj džúsu. Majú vysoký obsah pektínu. Odolné voči zime a chorobám, nenáročné na pestovanie. Môžu sa pestovať aj v kvetináčoch. Pre optimálne opelenie a vyšší výnos odporúčame vysadiť obe odrody. Obdobie dozrievania začína v druhej polovici júna.
15,30 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia apríl, máj
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Doba dozrievania máj začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 100-150 cm
STANOVISKO: Chránené pred skorými jarnými mrazmi, pokiaľ možno polotienisté Môže sa pestovať aj v nádobe (minimálne rozmery nádoby 50 x 50 cm). PÔDA: Dobrá, priepustná záhradná pôda, vlhká. Ak je ker dlho bez vody, shadzuje zrelé plody a tie plody, ktoré zostanú na rastline budú kyslé. HNOJENIE: Len pri prejavoch nedostatkov - potom by malo byť cielene použité hnojivo na mäkké ovocie - dávkovanie podľa návodu. VÝŠKA: Asi 1-1,5 metra, ker. POTREBA MIESTA: cca 2m2 VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: V rade cca 1 m. LISTY: Oválne, do špičky. Pokiaľ sa objavia hnedé listy, je to normálne. Rast začína už vo februári, zimolez preto opadáva skoro, v auguste alebo v septembri. KVETY: Marec / apríl, tvoria sa na jednoročných výhonkách, ešte pred tvorbou listov. K zaisteniu dostatočného opelenia môžete v blízkosti pestovať ďalšie zemolezy kamčatské. PLODY: dozrievajú v máji, 2 - 3 cm veľké, sladké, chuťovo podobné lesným čučoriedkam, zvonku modrej, vnútri svetlé. Prvé plody už do druhého roku pestovania. Vhodné pre priamu konzumáciu, na prípravu lekvárov, sžemov a ovocných štiav. Plody nedozrievajú naraz, preto sa môžu oberať častejšie. REZ: Na jeseň skrátime špičky (rastlina rastie veľmi pomaly) a prípadne odstránime prerastené výhonky podobne ako u ríbezliach. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný, pri pestovaní v nádobe sa odporúča ochrana.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené