Cranberry (3)
Cranberry (3)
Cranberry (3)
Cranberry (3)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Cranberry (3)

Vaccinum macrocarpon 'Stevens' - Číslo tovaru 4409401
Obsah balenia:3 ks
Patrí do čeľade vresovcovitých, rodu brusnicovitých. Veľké, rubínové bobule sú posiate žltými škvrnami, chrumkavá dužina svetlej farby má sviežu, mierne trpkú chuť. Čerstvé cranberry, čiže kľukvu môžete oberať od septembra; aj v čerstvom stave sa dobre skladuje. Zvláštna chuť tohto ovocia sa dobre hodí k jogurtom, mliečnym koktailom a rôznym dezertom. Zmrazené plody môžete skladovať až rok. Čerstvá i mrazená kľukva sa výborne hodí na prípravu ovocnej šťavy alebo koncentrátu. Desiatky výskumov dokazujú, že už jeden­dva poháre kľukvového džúsu denne pomáha predísť ochoreniam. Červenožlté bobule cranberry sú prirodzeným liekom proti istým baktériám, ktoré sa vyskytujú napríklad v ústnej dutine, žalúdku alebo v močových cestách. Jej účinné látky pomáhajú zabrániť bakteriálnym infekciám, ktoré by mohli viesť k vzniku zápalov. Cranberry zvyšuje v krvi pomer „dobrého“, čiže HDL­ cholesterolu, čím bráni zvýšeniu hladiny nebezpečného LDL­ cholesterolu. Práve preto odporúčajú lekári šťavu kľukvy ako prevenciu v prípade srdcovocievnych chorôb. Okrem toho obsahuje kľukva sodík, fosfor, draslík a vitamín C (30 – 40 mg/100 g ovocia) a zvyšuje obranyschopnosť imunitného systému. Vždyzelený, 10 – 15 cm vysoký trpasličí ker. Uprednostňuje kyslú pôdu (4,5 – 5,5 pH) a chladnejšie stanovisko. Počet rastlín potrebných na m2: 6 ks. Cranberry sa môže vysadiť aj do domácich záhrad.
19,37 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Marec začiatok - November koniec

Už prijímame objednávky!

Doba kvitnutia máj, jún
Stanovisko polotieň, slnečné
Doba výsadby Marec začiatok - November koniec
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 15
Doba dozrievania september začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 15-20 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Chudobná na živiny, kyslá (popr.pridať rašelinu), s nízkym obsahom vápnika, chladná a vlhká. VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: 6 rastlín na m² (pôdokryvný rast) RAST: Výška asi 15 cm, plazivý, ker vytvárajúci koberec. KVETY: Ružovobiele štíhle kvety (cca. jún) – od 2. roku pestovania, samosprašná. PLODY: Červenožlté bobule veľkosti olív, dužina svetlá a pevná, a surovom stave veľmi kyslé. DOZRIEVANIE: Od septembra do októbra, plody sa môžu po dlhé mesiace skladovať v chladnom prostredí. JESEŇ: Lístie sa sfarbí do bronzova. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná, listy opadajú len čiastočne.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené