Mandľovník Tuono s voľným koreňom
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Mandľovník Tuono s voľným koreňom

Prunus amygdalus Tuono - Číslo tovaru 4482928
Obsah balenia:1 ks
Ovocný a okrasný strom. Na jar vás obdarí rozprávkovo krásnymi kvetmi, od konca septembra do polovice októbra zas sladkými plodmi. Mandle Tuono majú príjemnú sladkú chuť, bez trpkej príchute. Medzi mandľami je jedinečnou odrodou, pretože je samosprašná, rodí bohato aj bez opeľujúcej odrody.
15,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 350
Doba dozrievania september stred
Výška dospelej rastliny 300 cm
STANOVISKO: Slnečné, svetlé, najlepšie orientované na západnú stranu, kam by dopadlo slnko behom času kvitnutia až v popoludňajších hodinách. PÔDA: Mierne vápenatá, priepustná, skôr suchšia HNOJENIE: Oblasť koreňov okolo kmeňa mulčovať (tráva,lístie) 2x ročne. Ďalšie prihnojovanie už nie je potrebné. VÝŠKA: Asi 2-3 m POTREBA MIESTA: 3-4 m2 KVETY: Prvé kvety a ovocie od 4. – 5. roku pestovania. Chráňte pred jarnými mrazmi, v prípade potreby zakryť netkanou textíliou. Vo všeobecnosti je samosprašná, opeľovaná hlavne čmeliakmi. Pokiaľ je v čase kvitnutia príliš chladno k opeleniu nedôjde a mandľovník nerodí. Broskyňa vysadená v okolí mandľovníka, ktorá kvitne v rovnakom čase, je dobrým opeľovačom. PLODY: September/október jedlé mandle, ktoré majú tvrdú šupku. Zber striasaním. REZ: Na jar odstrániť zamrznuté vetvy. PREZIMOVANIE: Zimovzdorná do –20°C. Zle znáša zmeny teplôt (napr. mrazivé noci a ranné slnko, rýchlo sa meniace plusové a mínusové teploty) Odolné mrazu sú len drevnaté časti. Zamrznuté výhonky na jar odstrániť.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené