Baza Haidegg
Baza Haidegg
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Baza Haidegg

Sambucus nigra - Číslo tovaru 4435542
Obsah balenia:1 ks
Bohato rastúca, veľkoplodá odroda bazy. Jej kvety a plody sú vhodné na výrobu limonád, sirupov, džemov, želé, džúsov, vína alebo likérov, na sušenie, je tiež možné ich pridávať do dezertov a ďalších výrobkov.
19,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia jún, júl
Stanovisko polotieň, slnečné
Doba dozrievania september začiatok
Výška dospelej rastliny 300 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. PÔDA: Priepustná, bežná záhradná zemina. HNOJENIE: 1x na jar hnojivom na okrasné stromy. ZÁLIEVKA: Podľa potreby a poveternostných podmienok. VÝŠKA A ŠÍRKA: až 4 m, rozložitý ker LISTY: opadavé KVETY: Slonovinovo biele, máj – júl, podľa stanoviska. PLODY: veľké, lesklé, okrúhle kôstkovice – na jednoročných výhonkoch, dozrievajú od konca augusta. REZ: Na získanie čo najväčšej úrody je vhodné každoročne odstrániť odplodené výhony, najlepšie ihneď po zbere. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný VYUŽITIE: Z kvetov je možné pripraviť čaj, bazovú limonádu, želé alebo sirup. Kvety je možné tiež obaliť v cestíčku a pripraviť z nich tzv. kosmatice. Plody sa využívajú na prípravu čajov, vín, štiav a likérov. Čerstvé plody sa neodporúča konzumovať, pretože majú preháňavé účinky; tepelná úprava či sušenie škodlivej látky neutralizuje. Kôra a listy sa v minulosti odporúčali zvonka na obklady pri reumatizme a ako protikŕčový prostriedok. Odvar z listov ničí hmyz.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené