Slivka Čačanská Lepotica
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Slivka Čačanská Lepotica

Prunus domestica Cacanska Lepotica - Číslo tovaru 4485854
Obsah balenia:1 ks
Veľmi úrodná, odolná voči šárke. Dozrieva od konca júla, začatkom augusta. Veľké plody sú dymovo modrej farby, dužina zelenožltá, má príjemnú chuť. Skorá odroda, čiastočne samoopelivá.
13,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

STANOVISKO: Slnečné. PÔDA: Humózna. HNOJENIE: Na jar hnojivom na ovocné dreviny, dbať na dávkovanie. VÝŠKA: Asi 3 – 3,5 m. PRIESTOR: 3 – 5 m. RAST: Široký, voľne rastúci strom. KVETY: Začiatok mája. PLODY: Veľké, oválne tmavo modré plody sú silne srienisté. Dužina je zelenožltá, pevná a šťavnatá, ide dobre oddeliť od kôstky. ZBER: Prvá polovica augusta. REZ: Je vhodné vykonávať na jar, po narazení prvých púčikov. V prvých rokoch sa robí tzv. tvarovací rez, ktorým určujete budúci tvar koruny. Na vytvorenie koruny ponechajte 3-4 najsilnejšie vetvy. Neskôr sa vykonáva rez udržiavací. Staršie výhony skracujte maximálne 1/3 dĺžky. Drevo sliviek je veľmi krehké a ľahko sa zlomí. Odstráňte suché, pomrznuté výhony a vetvy ktoré sa krížia alebo smerujú dovnútra koruny. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná. Mulčujeme lístím alebo pokosenou trávou. POZNÁMKA: Pri sadení postavíme k stromu opornú tyč a ponecháme ju tak dlho, kým kmeň nebude silný.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené