Konstantinopolská dula s voľným koreňom
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Konstantinopolská dula s voľným koreňom

Cydonia oblonga 'Konstantinapoly' - Číslo tovaru 4488236
Obsah balenia:1 ks
Dozrieva v októbri, bohatorodiaca odroda. Veľkorozmerné plody sú polotvrdé, silno voňavé, šťavnaté. Výborne sa hodí na výrobu zaváranín, džemov.
11,15 € / balenie 12,40 € (10,08% Zľava)

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Október stred - Apríl koniec

Už prijímame objednávky!

Stanovisko polotieň, slnečné
Doba výsadby Október stred - Apríl koniec
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300
Doba dozrievania september začiatok
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
STANOVISKO: slnečné až polotienisté, teplé a svetlé PÔDA: priepustná, hlinitá, vlhká, mierne kyslá - je plytko koreniaca (korene ležia plytko pod povrchom pôdy- preto treba dávať pozor pri zemných prácach v okolí rastliny, aby sme korene nepoškodili) HNOJENIE: Hnojivom na ovocné dreviny - na jar jedenkrát pri kvitnutí a dohnojiť jedenkrát pri tvorbe plodov. Rastliny by nemali byť dlhú dobu bez zálievky VÝŠKA: asi 3 metre ŠÍRKA: je nutné počítať s asi 3-5 m priestoru RAST: Vzpriamený, pomerne bujný KVETY: v máji – ružovej farby, samoopelivá PLODY: od 3 roku, doba zrenia koniec októbra, plody sú jedlé iba po tepelnej úprave, je vhodná na prípravu šťavy ale je vynikajúca aj ako želé. Po zbere necháme plody 1-2 týždne odležať, rozvinie sa tak ich aróma - v prípade že plody sú zamrznuté skorým nočným mrazom, necháme ich na strome rozmraziť, a potom plody spracujeme. REZ: príležitostne presvetliť, skrátiť dlhé bočné výhony a odstrániť suché konáre - vykonávame vo februári / marci keď nemrzne. PREZIMOVANIE: mrazuvzdorná, ochrana nie je potrebná, ak dula rastie na chránenom stanovišti - pôdu pri koreňoch mulčujeme - pomáha to udržať vlhkosť v pôde a svojím rozpadom dodáva do pôdy živiny. EXTRA TIP: nikdy neskladujeme spoločne s jablkami či hruškami - jablká a hrušky prijímú aróma dule
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené