Japonská hruška Nashi, Hosui
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Japonská hruška Nashi, Hosui

Pyrus pyrifolia Hosui - Číslo tovaru 4480751
Obsah balenia:1 ks
Táto exotická ázijská hruška je charakteristická dužinou zlato-žltej farby s arómou jablka a hrušky súčasne. Odroda odolná voči chorobám. Dozrieva koncom augusta, začiatkom septembra. Tento strom môže byť vďaka svojim dekoratívnym lesklým listom a snehovo bielym kvetom, ozdobou Vašej záhrady. Vhodný opeľovač: Williamsova.
9,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Október stred - Apríl koniec

Už prijímame objednávky!

Stanovisko polotieň, slnečné
Doba výsadby Október stred - Apríl koniec
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300
Doba dozrievania august koniec
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, teplé a chránené stanovisko pred vetrom. Poloha na juhovýchode nie je príliš vhodná, pretože skoré ranné slnko spôsobuje počas mrazivých nocí praskliny na kmeni. PÔDA: Výživná, priepustná, nie príliš ľahká, vhodná hodnota pH 5,0 – 6,5 HNOJENIE: V máji/apríli hnojivom na ovocné stromy VÝŠKA: V dospelosti cca. 250 – 400 cm (podľa podmienok) ŠÍRKA: V dospelosti cca. 150 cm a viac (podľa podmienok) VZRAST: Vretenovitý. Dospelý strom je o niečo nižší ako klasické hrušky, a preto je vhodnejší aj do menších záhrad. REZ: Odborný rez je možný na jar alebo v lete KVETY: Koncom apríla/mája PLODY: Začiatkom októbra, skladovateľné max. do vianoc. „Ani jablko ani hruška, mierne aromatická, málo kyslá, netypická chuť (melónová), priemerne šťavnatá, hladká šupka, zelenožltá…” Príliš veľkú úrodu treba preriediť, inak zostane plod malý. OPEĽOVAČE: Dobrý je napr. Clapps Liebling, Williams Christ, Conference, Vereinsdechant, Gellerts-Butter hruška a iné druhy Nashi PREZIMOVANIE: Mrazovzdorná, pôdu pokryť mulčovacou vrstvou. UPOZORNENIE: Pozor na hrdzu hrušňkovú! Hrdza hrušková je významnou chorobou hrušiek a borievok v tých lokalitách, kde sú obaja hostitelia od seba v blízkosti do 150 až 200 metrov.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené