Nastavenie cookies
Tento web používa cookies, ktoré sú nevyhnutné pre technickú prevádzku webu a sú vždy povolené. Ostatné cookies, ktoré zvyšujú pohodlie pri používaní tohto webu, napr. sa používajú pre priamu reklamu alebo pre uľahčenie interakcie s inými webovými stránkami a sociálnymi sieťami, sú povolené len s vaším súhlasom.
Konfigurácie
Vyžadované technicky
Tieto cookies sú nevyhnutné pre základné funkcie.
CSRF-Token
Caching, prispôsobené zákazníkom
Individuálne ceny
Nastaviť cookie
Odmietnuť všetky cookies
Povoliť všetky cookies
Uznanie zákazníka
Vybraný obchod
Zasadnutie
Zmeniť menu
Komfortné funkcie
Tieto súbory cookie sa používajú na to, aby bolo nakupovanie jednoduchšie, napríklad pre poznanie návštevníka.
Poznámka
Štatistiky a sledovanie
Facebook
Google Analytics
Partnerský program
Rozpoznať zariadenie

Mišpuľa
Mespilus germanica - Číslo tovaru 48800
Obsah balenia:1 ks Pravidelne a bohato rodiaci druh dozrievajúci koncom októbra. Stredne veľké plody takmer guľovitého tvaru, tmavohnedá šupina. Samosprašná odroda!
Stanovisko | polotieň, slnečné |
Doba výsadby | Október stred - Apríl koniec |
Výsadbová vzdialenosť (cm) | 300 |
Doba dozrievania | október koniec |
Výška dospelej rastliny | 200-300 cm |
STANOVISKO: Teplé, na plnom slnku, znáša však veľmi dobre aj polotieň PÔDA: Je málo náročná na pôdu, dobre rastie na výživnej, hlinitej a vápenatej pôde. PESTOVANIE: Mišpule nemajú žiadne zvlášte nároky na starostlivosť ani hnojenie. RAST: Je to ker, ktorý môže dorásť 3 až 6m výšky. Takmer vôbec netrpí škodcami, nie je potrebný rez. KVITNUTIE: Apríl – máj, biele kvety PLODY: Vyzerajú ako malé jabĺčka, ale sú to robustné, svetlohnedé chlpaté malvice. Sú jedlé až po zmäknutí po prvých mrazoch. Preto majú na strome zostať až do prvých mrazoch aj dlhšie, keď sa môžu po zmäknutí jesť surové priamo zo stromu, alebo sa odtrhnú už v novembri a skladujú sa niekoľko týždňov do zmäknutia v prepravkách. Vtedy ale nie sú tak dobré a aromatické, ako keď dozrejú a zmäknú na strome. Plody obsahujú hmotu, ktorá chutí ako pikantný džem. Najlepší spôsob konzumovania je odtrhnúť stopku a obsah mišpule vytlačiť niekto preferuje vydlábanie lyžicou. Plody obsahujú niekoľko veľkých semien. Spracúvávajú sa na kompóty, ale hlavne (pre značné množstvo petkínu) na džem, lekvár a rôzne pasty. PREZIMOVANIE: Je odolná proti nízkym teplotám, pomerne dobre znáša mrazy.
Odporúčame k tomuto produktu
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené