Trpasličí figovník
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Trpasličí figovník

Ficus carica - Číslo tovaru 4430299
Obsah balenia:1 ks
Aj ten, kto nemá veľkú záhradu, môže oberať sladké a šťavnaté figy. Tento figovník nízkeho rastu je vhodný pre pestovanie v nádobe a preto je vhodný na pestovanie aj na terase alebo balkóne. Dorastá do výšky cca 120 cm. Vďaka pravidelnému strihu môže byť stromček veľmi dekoratívny. Dodávame 2-3 ročné rastliny v kontajneri.
39,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 120 cm
STANOVISKO: Chránené, juhozápadná strana. PÔDA: Kyprá, vápenitá. Kvetinovú zeminu zmiešať s 1/3 pieskom. Dostatočne zalievať, aby pôda nevyschla, zvlášť pri tvorbe plodov. Extrémne sucho a premokrenie môže rastline škodiť. Pri pestovaní v nádobe dbať na to, aby bola dostatočne široká a hlboká. HNOJENIE: Približne 1x za dva týždne prihnojiť univerzálnym tekutým hnojivom. VÝŠKA: cca. 120 cm RAST: Tento figovník sa rozmnožuje odnožami a zakorenením "odrezkov", rastie potom ako kerovitý stromček. Nerúbluje sa. PLODY: Hruškovitého tvaru. September / október od 3. Roka pestovania. Skôr nasadené plody nedozrievajú a dochádza k ich opadaniu. Nepotrebuje opeľovača. Plody dozrievajú postupne, a preto sa na jednej rastline vyskytujú súčasne zrelé aj nezrelé plody. Plody sú zrelé, keď sú na omak mäkké a mierne tmavo zafarbené. Nezrelé plody zostávajú na jeseň na stromčeku a dozrejú budúcu jar alebo v skleníku (v zimnej záhrade). REZ: V priebehu vegetácie sa môžu jednotlivé vetvy skrátiť a rezom udržiavať tvar koruny. Na miesta rezu nanesieme prípravok na hojenie rán. PREZIMOVANIE: Mladé rastliny sa odporúčajú pestovať v nádobe, ktoré prezimujeme v chladnej a svetlej miestnosti - obmedziť zálievku. Staršie rastliny (3 - 4 ročné a viac) môžeme podľa podmienok pestovať vo voľnej pôde. Rastlinu zakryjeme slamou alebo netkanou textíliou (ako ochranu proti chladnému vetru). Korene zakryjeme silnou vrstvou mulča (rezaná tráva, lístie). Mokrý sneh striasame.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené