Trachykarp konopný
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Trachykarp konopný

Trachycarpus fortunei - Číslo tovaru 6684545
Obsah balenia:1 ks
Trachykarp je jednou z najodolnejších prezimujúcich paliem. Palma stredného rastu; hnedý kmeň dekoratívne pretína hustá sieť hrubých vlákien. Jej tmavozelené, pevné listy sú umiestnené na dlhých stopkách. Mrazuvzdorná až do -15 stupňov Celzia. Pri vysadení do záhrady vyžaduje chránené miesto. Na veternom stanovisku vystavenému silným mrazom sa trachykarp musí zakryť. Trachykarp pestovaný v nádobe chráňte pred mrazom, lebo jeho korene sú veľmi citlivé. Uprednostňuje slnečné stanovisko, pôdu bohatú na živiny. Odolný voči chorobám. Veľkosť pri dodaní: 20 – 30
24,80 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300-400 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. Chrániť pred silným, studeným a vysušujúcim vetrom. PÔDA: Priepustná a výživná, mierne kyslá. ZÁLIEVKA: Neznáša premokrenie, naopak znesie pomerne dobre príležitostné sucho. V lete by mal byť koreňový bal vlhký, avšak v zime opatrne a úsporne zalievať (nebezpečenstvo hniloby). Zálievková voda by nemala obsahovať vápnik. VÝŠKA: Rastie veľmi pomaly. Každoročne vyháňa nové listy, u starších paliem je väčšia tvorba listov. V nádobe rastie podstatne pomalšie, pretože korene majú obmedzený priestor, ročne asi 20 cm podľa stanoviska – vo voľnej pôde aj viac. KVETY A PLODY: V našich podmienkach kvitne a má plody veľmi zriedka – pokiaľ kvitne, tak skoro na jar asi na 60 cm dlhých previsnutých lát s malými žltými kvietkami. REZ: Palma by nemala byť strihaná, aby sa dobre vyvinul vejár z listov na vrchole rastliny a tá tak pokračovala v raste. Zkracovanie preto nie je možné! LISTY: Vejárovité s rozdielnou hĺbkou. Často krátko pred základom s zárezmi. Horná strana listov je zelená, spodná strana často modrastá/biela. Čím staršia rastlina, tým väčšia tvorba listov. HNOJENIE: Od apríla do augusta – jedenkrát mesačne tekutým hnojivom, napr. náš Dustar Sprint. PREZIMOVANIE: Zakorenená rastlina znesie teploty do max. –18°C, korene by mali byť chránené pred nadmernou vlhkosťou, napr. slamou alebo čečinou – pri dlhotrvajúcich mrazoch by mala byť chránená aj nadzemná časť rastliny (napr. jutovou vrecovinou). Pokiaľ je rastlina pestovaná v nádobe, je nutné nádobu obaliť a tým chrániť korene pred vymrznutím. Prezimovanie je možné aj v chladnej a svetlej miestnosti.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené