NovaJosta
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

NovaJosta

Ribes nidigrolaria Josta - Číslo tovaru 4416180
Obsah balenia:1 ks
Tirolská ríbezľa Nova Josta je nezvyčajný kríženec čiernych ríbezlí a červeného egreša. Pri špeciálnom šľachtení bobúľ sa rodia mimoriadne chutné, veľké a tmavo sfarbené plody, ktoré sú svojou šťavnato-sladkou a aromatickou chuťou neskutočnou chuťovou bombou. Tirolské ríbezle Nova Josta nie sú pochúťkou len vzhľadom a chuťou, bobule obsahujú aj množstvo cenného vitamínu C. Rastie rýchlo, roztrúsene a bez tŕňov. Plody sú vzhľadovo podobné klasickým ríbezliam, no výrazne väčšie. Ovocie je vhodné nielen na priamu konzumáciu ale sa dá spracovať aj v kuchyni, na prípravu lekvárov aj na zamrazenie, pričom sa aróma nestráca.
23,23 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 100 - 200
Výška dospelej rastliny 150-200 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Humózna, stredne ťažká, bohatá na živiny, mierne kyslá. V ľahkej pôde treba rastlinu dôkladne zalievať a dbať na to, aby voda prestúpila ku koreňom. HNOJENIE: Na jar po odkvitnutí, podľa kvality pôdy môže nasledovať prihnojenie. Odporúčame hnojivo na drobné ovocie. VÝŠKA: Približne 2 metre. VZDIALENOSŤ VÝSADBY: Cca. 2 m RAST: Krovitý, bujný a robustný. Mladú rastlinu odporúčame podoprieť, aby sa krehké výhony vo vetre nelámali. KVITNUTIE: Apríl/ máj. PLODY: Rastú v strapcoch rovnako ako ríbezle a v plnej zrelosti dorastajú do veľkosti ako egreše. Možno ich konzumovať čerstvé alebo ďalej spracovávať. DOZRIEVANIE: Polovica júla. REZ: V druhom roku sa novo narastené letorasty skrátia na 4 – 6 očiek. Tento rez sa vykonáva po zbere, po opadaní listov. U starších kríkov sa odstraňuje iba staré drevo a slabé výhonky. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný. V prvých 2-3 rokoch pestovania odporúčame rastlinu chrániť pred zimou vrstvou lístia alebo čečinou, neskôr nie je táto ochrana potrebná.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené