Wagnerova palma
Wagnerova palma
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Wagnerova palma

Trachycarpus wagnerianus - Číslo tovaru 6684992
Obsah balenia:1 ks
Táto palma je pomenovaná podľa známeho botanika pod menom Janos Wágner. Odolná odroda, zimovzdorná, atraktívna palma. Stopky listov majú kratšie, listy menšie, preto lepšie odoláva rozmarom počasia. Zimovzdorná do – 25°C. Nenáročná rastlina. Táto palma nerozrastá, preto je veľmi zvláštna. Veľkosti pri dodaní: 25 – 30 cm, kontajnerované rastliny.
25,80 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 200-500 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, chránené pred vetrom. PÔDA: Priepustná, bohatá na živiny, mierne kyslá HNOJENIE: Od apríla do augusta – 1x mesačne tekutým hnojivom ZÁLIEVKA: Mierne zalievať. Zálievková voda by nemala obsahovať vápnik. RAST: Pomaly rastúca VÝŠKA: 5 m, môže aj viac, ale to trvá niekoľko rokov LISTY: Stopky listov sú kratšie a listy menšie, sú viac kompakné a kožovité. KVETY: V našich zemepisných podmienkach sú vzácne REZ: Palma by nemala byť strihaná, aby sa dobre vyvinul vejár z listov na vrchole rastliny a tak pokračovala v raste. Pri reze by sa rast zastavil. Skracovanie preto nie je možné. Odstránia sa len hnedé listy, ktoré sú už celkom vysušené. Nechá sa ale kus z výhonkov. PREZIMOVANIE: Zimovzdorná, zimná ochrana je však potrebná. Korene by sa mali chrániť slamou alebo čečinou – pri dlhotrvajúcich mrazoch by mala byť chránená aj nadzemná časť rastliny (jutou, ochranným vakom atd´.). Pokiaľ je rastlina pestovaná v nádobe, musí sa nádoba obaliť a tým chrániť korene pred vymrznutím. Prezimovanie je možné aj na chladnom a svetlom mieste.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené