Hortenzia Jip Blue
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Hortenzia Jip Blue

Hydrangea macrophylla Jip Blue - Číslo tovaru 3319117
Obsah balenia:1 ks
Veľké, sýto modré kvety. Kvitne od júla do septembra. Dorastá do výšky 1-1,5 metra. Rast je kompaktný, dobre sa vetví. Vysádzajte na slnečné až polotienisté stanovište do priepustnej, výživnej pôdy s kyslým pH. Pôdu udržujte mierne vlhkú. Mrazuvzdorná, mladé rastliny odporúčame chrániť zakrytím.
19,10 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Rezané kvety áno
Farba modrá (fialová)
Výška dospelej rastliny 100-150 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté a chránené pred vetrom, uprednostňuje skôr polotienisté miesto. PÔDA: Kyprá, výživná, vlhká, kyslá. HNOJENIE: Môžeme použiť hnojivo na rododendrony, azalky alebo čučoriedky. Hortenzie sa prihnojujú od začiatku pučania zhruba do konca augusta, potom je vhodné prihnojovanie ukončiť aby výhony do zimy vyzreli. ZÁLIEVKA: Rovnomerná, pôda by nemala úplne vyschnúť. Odporúča sa mäkkou vodou – dažďovou. RAST: Kompaktne rastúci ker, prirodzený pologuľovitý rast. VÝŠKA: 1 – 1,5 m. ŠÍRKA: cca. 1 m LISTY: Jasne zelené. KVETY: Júl až september. Veľké guľovité kvetenstvo zložené z drobných kvietkov. Farba a intenzita kvetov hortenzií je ovplyvnená predovšetkým pH pôdy. REZ: Hortenzia veľkolistá nasadzuje kvety už na konci predchádzajúcej vegetačnej sezóny, na jar odstraňujeme len omrznuté konce výhonov. Dôkladnejší rez je možné vykonávať v máji – júni, kedy výhony zrežeme nad 3. alebo 4. očkom. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná, mladé rastliny odporúčame chrániť zakrytím.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené