Hortenzia Bloody Marie
Hortenzia Bloody Marie
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Hortenzia Bloody Marie

Hydrangea paniculata 'Bloody Marie' - Číslo tovaru 3318617
Obsah balenia:1 ks
Jedná sa o veľmi odolný, opadavý, listnatý ker, dorastajúci do výšky 120 - 150 cm. Táto hortenzia vyniká svojimi veľkými kvetmi. Základná farba kvetov je krémovo biela, počas vegetačného obdobia sa sfarbujú do rôznych odtieňov ružovej až červenej farby. Dlhá doba kvitnutia, plný rast. Listy sú sýto zelené, vajcovitého tvaru. Vysádzajte na slnečné až polotienisté stanovište, do výživnej, mierne vlhkej pôdy. Rez vykonávajte na jar, pred rašením. Vhodná na pestovanie vo voľnej pôde aj v nádobe. Mrazuvzdorná do -25 stupňov.
24,84 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia júl, august, september
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výška dospelej rastliny 120 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté a chránené pred vetrom, uprednostňuje skôr polotienisté miesto. PÔDA: Kyprá, výživná, vlhká, skôr kyslá. HNOJENIE: Môžeme použiť hnojivo na rododendrony, azalky alebo čučoriedky. Hortenzie sa prihnojujú od začiatku pučania zhruba do konca augusta, potom je vhodné prihnojovanie ukončiť aby výhony do zimy vyzreli. VÝŠKA: 1 – 1,2 m. ŠÍRKA: cca. 1 m ZÁLIEVKA: Rovnomerná, pôda by nemala úplne vyschnúť. Odporúča sa mäkkou vodou – dažďovou. RAST: Kompaktne rastúci ker, prirodzený pologuľovitý rast. LISTY: Sýto zelené. KVETY: Kvetné laty zložené z drobných kvietkov. Farba je biela a postupne sa počas vegetačného obdobia sfarbuje do ružova až do červena. KVITNUTIE: Júl až september. REZ: Hortenzia nasadzuje na kvet už na konci predchádzajúcej vegetačnej sezóny, na jar odstraňujeme len omrznuté konce výhonov. Dôkladnejší rez je možné vykonávať v máji – júni, kedy výhony zrežeme nad 3. alebo 4. očkom. PREZIMOVANIE: Je mrazuvzdorná.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené