Olovník, biely
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Olovník, biely

Plumbago - Číslo tovaru 6627643
Obsah balenia:1 ks
Popínavá drevnatá rastlina, ktorá sa vhodným rezaním a tvarovaním môžete pestovať ako ker aj ako stromček. Môže vyrastať až do výšky 2 m. Má biele kvety. Kvitne od júla až po prvé mrazy. Výsadba na slnečné stanovisko, vyžaduje pravidelnú zálievku. Prezimovanie v miestnosti pri 5-10 °C! Dodávame v 13 cm čeníku, výška cca. 40-50 cm.
24,85 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Výška dospelej rastliny 100-200 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. PÔDA: Kvetinový substrát. HNOJENIE: Od apríla do augusta, 1x týždenne tekutým hnojivom. ZÁLIEVKA: Vyvážená, podľa potreby a poveternostných podmienok. KVITNUTIE: Od júla až do mrazov, odkvitnuté kvety odstrihneme. KVETY: Biele. REZ: Pred zimou skrátime na polovicu, prípadne tvarujeme podľa vlastnej potreby. PREZIMOVANIE: Nie je mrazuvzdorný, premiestnime rastlinu do svetlej a chladnej miestnosti s teplotou približne 5 – 12 °C. Obmedziť zálievku tak, aby rastlina nezaschla, ale aby nebola premokrená! Cez zimu rastline väčšinou opadajú lístky. Na jar opäť vyrašia nové a rastlina sa cez leto pomerne bujne rozrastá. TIP: Pokiaľ sa tvorí na spodnej strane listov biely povlak, potom stojí rastlina na príliš teplom mieste alebo je príliš vysoká vlhkosť vzduchu. Rastlina tlačí tento povlak z otvorených prieduchov na spodnej strane listov. Tento vzhľad rastliny nemá na jej ďalší vývoj negatívny vplyv.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené