Monstera
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Monstera

Monstera deliciosa - Číslo tovaru 6630844
Obsah balenia:1 ks
Monstera je mimoriadne obľúbená izbová rastlina, ktorá rozžiari každý obytný priestor. Rastlina zo Strednej a Južnej Ameriky zapôsobí na milovníkov izbových rastlín svojimi veľkými, rozľahlými a rozštiepenými listami a je mimoriadne nenáročná na starostlivosť. Vďaka tomu je ideálnou izbovou rastlinou pre začiatočníkov v botanike. Jeho listy sú spočiatku svetlozelené, ale časom sa farba listov zmení na intenzívne lesklú tmavozelenú. Rastie rovno a rýchlo.
32,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň
Výška dospelej rastliny 300 cm
STANOVISKO: Svetlé až tienisté, teplé s vlhkým vzduchom. Ak má nedostatok svetla, listy potom nie sú perforované. PÔDA: Rašelinový substrát s humusom alebo substrát pre izbové rastliny. Ideálne pH je 5,5 – 6,6. HNOJENIE: V čase vegetácie, od marca do augusta každé dva týždne hnojivom na izbové rastliny. ZÁLIEVKA: V zime zálievku obmedzíme na minimum, substrát udržujeme len mierne vlhký. V prípade preliatia reaguje rastlina hnedými škvrnami na listoch. LISTY: Leskle zelené, mladé rastliny na tienistom mieste sú celokrajné, neskôr s otvormi a na slnečnom mieste s hlbokými zárezmi. Na veľkých listoch sa usadzuje prach, ktorý treba čas od času umyť. KVETY: Zriedkavo v ideálnych podmienkach (väčšinou len v trópoch) kvitne palicovitým kvetenstvom, neskôr sa vyvinú fialové bobuľovité plody. RAST: Liána so vzdušnými koreňmi, ktoré sa nemajú odrezávať. Rastlinu je možné pestovať aj hydroponicky. MNOŽENIE: Monstera sa množí vrcholovými odrezkami, najlepšie pri vyššej teplote. PREZIMOVANIE: V zime udržujeme túto izbovú rastlinu pri nižšej teplote, ktorá by nemala klesnúť pod 13 °C. CHOROBY A ŠKODCOVIA: Monsteru majú v obľube červce a roztoče. V tom prípade použijeme vhodný postrek.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené