Cyprusovec leylandský (10)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Cyprusovec leylandský (10)

Cupressocyparis leylandii - Číslo tovaru 3350849
Obsah balenia:10 ks
Rýchlo rastúca trvalka s bledozelenými šupinatými listami, ideálna na strihaný živý plot. Silná kontajnerovaná rastlina. Veľkosť pri dodaní: 20 - 30 cm.
44,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30 - 40
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300-1000 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. PÔDA: Bohatá na živiny, humózna, pokiaľ je možné ílovitá. Rastlina dobre znáša aj vápenaté druhy pôdy. Ak má pôda príliš vysoký obsah piesku, môže sa stať, ža rastliny v zime vyschnú, pretože piesok vlahu veľmi rýchlo prepúšťa do nižších vrstiev. Po výsadbe treba dbať na dôkladnú zálievku. VÝŠKA: Až 3 m aj viac. V závislosti na stanovisku a kvalite pôdy je možné počítať s ročným rastom až 1 m od tretieho roku pestovania. VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: 80 – 100 cm HNOJENIE: Až potom, ako sa rastliny uchytili, teda až od druhého roku pestovania prihnojením organickým hnojivom určeným k starostlivosti o ihličnany. REZ: od 2. - 3. roku - 1. rez – špičku stromu šikmo skráťte. 2. rez – hladké skrátenie stromu podľa vašej predstavy, najlepšie zdola nahor sa zužujúci rez. Rez sa vykonáva na konci augusta a začiatkom októbra behom zimného vegetačného pokoja až do februára. PREZIMOVANIE: Na konci jesene výdatne zalievať a v prvých rokoch pestovania zakryť pôdu okolo rastliny mulčovacou vrstvou (posekaná tráva, lístie), pretože lepšie udržuje vlhkosť v pôde. Zalievajte aj v zime, aby nedošlo k vyschnutiu koreňovej časti, ale len keď nie je pôda zamrznutá.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené