Portugalský vavrínovec
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Portugalský vavrínovec

Prunus lusitanica 'Angustifolia' - Číslo tovaru 3350224
Obsah balenia:1 ks
Vďaka pyramidálnemu rastu je vhodný ako živý plot. Jeho úzke, lesklé, tmavo zelené listy a voňavé biele kvety, ktoré sa objavujú na začiatku leta sú veľmi atraktívne. Je veľmi elegantý aj ako solitér. Dobre znáša rez, silný rast, jednoduché pestovanie. Vhodný aj na pestovanie v nádobe.
8,50 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30-40
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 150-300 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté PÔDA: Bohatá na živiny, priepustná a humózna, kyslé pH. HNOJENIE: Na jar hnojivom na okrasné rastliny. ZÁLIEVKA: Podľa potreby a poveternostných podmienok. Po zakorenení, dobre znáša aj letné sucho, mladé rastliny je však nutné pravidelne zalievať. VÝŠKA: 200 - 400 cm ŠÍRKA: 1 -1,5 m LISTY: Úzke a mierne zovreté. Stopky listov a nové výhony sú červené. KVETY: Objavujú sa v máji / júni (najskôr po 2 až 3 rokoch pestovania), nenápadné, dlhé strapce drobných bielych kvetov, ktoré výrazne voňajú. PLODY: Tmavo fialové bobule, ktoré dozrievajú v auguste. Nejedlé, mierne jedovaté! REZ: Nie je spravidla nutný, prípadne ho možno vykonať v apríli alebo v polovici júla. PREZIMOVANIE: Zimovzdorný do - 25 °C. Pri silných mrazoch môže dôjsť k zamrznutiu výhonokv, ktoré ale väčšinou znovu vyrašia. Chrániť mulčom a čečinou.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené