Ľaliovník tulipánokvetý
Ľaliovník tulipánokvetý
Ľaliovník tulipánokvetý
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Ľaliovník tulipánokvetý

Liriodendron tulipifera - Číslo tovaru 4402239
Obsah balenia:1 ks
Dekoratívny strom so zaujímavo tvarovanými zelenými listami, na jeseň sa sfarbuje do žlta. Skutočnou okrasou sú ale žltozelené kvety s oranžovým pruhovaním na spodnej časti. Majú tvar tulipánov. Vysádza sa na slnečné stanovisko.
23,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj, jún
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 500
Výška dospelej rastliny 2000 cm
STANOVISKO: Slnečné, vyžaduje dostatok priestoru. PÔDA: Ľahko kyslá, priepustná s vyváženou zálievkou. HNOJENIE: Pridať rašelinu. VÝŠKA: V dospelosti dorastá až do cca 25 m. K mladým rastlinám sa odporúča umiestniť opora, aby dobre zakorenili a ich vzrast bol rovný. LISTY: Zelené, opadavé. Majú dva cípy a medzi nimi takmer súvislý spoj – zaujímavo tvarované. Na jeseň sa sfarbujú do žlta. KVETY: Od júna – kvitne až mesiac. Začína kvitnúť až po niekoľkých rokoch pestovania (často až po 10 rokoch). Kvety sú 4 – 6 cm vysoké. Tvar kvetu je tulipánovitý, žltozelený s oranžovým sfarbením v spodnej časti. PLODY: Úzke semenníky na zimu zaschnú a neskôr sa otvoria do tvaru hviezdy. REZ: Výchovný rez pre zhustnutie vykonávať na konci zimy, keď nemrzne. Inak je lepšie zastrihávať hneď po odkvitnutí, pretože strom vytvára kvety na konci vyzretých vetvičiek a pri reze na jar potom následne v lete nekvitne. Ak chceme, aby strom nedorástol do veľkej výšky, je dobré ho odmlada pravidelne strihať a udržovať tak v menšej veľkosti. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný do cca - 25 stup. Mladé rastliny chrániť čečinou alebo mulčom.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené