Mišpuľa
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Mišpuľa

Mespilus germanica - Číslo tovaru 4488003
Obsah balenia:1 ks
Pravidelne a bohato rodiaci druh dozrievajúci koncom októbra. Stredne veľké plody takmer guľovitého tvaru, tmavohnedá šupina. Samosprašná odroda!
12,50 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300
Doba dozrievania október koniec
Výška dospelej rastliny 200-400 cm
STANOVISKO: Teplé, na plnom slnku, znáša však veľmi dobre aj polotieň PÔDA: Je málo náročná na pôdu, dobre rastie na výživnej, hlinitej a vápenatej pôde. PESTOVANIE: Mišpule nemajú žiadne zvlášte nároky na starostlivosť ani hnojenie. RAST: Je to ker, ktorý môže dorásť 3 až 6m výšky. Takmer vôbec netrpí škodcami, nie je potrebný rez. KVITNUTIE: Apríl – máj, biele kvety PLODY: Vyzerajú ako malé jabĺčka, ale sú to robustné, svetlohnedé chlpaté malvice. Sú jedlé až po zmäknutí po prvých mrazoch. Preto majú na strome zostať až do prvých mrazoch aj dlhšie, keď sa môžu po zmäknutí jesť surové priamo zo stromu, alebo sa odtrhnú už v novembri a skladujú sa niekoľko týždňov do zmäknutia v prepravkách. Vtedy ale nie sú tak dobré a aromatické, ako keď dozrejú a zmäknú na strome. Plody obsahujú hmotu, ktorá chutí ako pikantný džem. Najlepší spôsob konzumovania je odtrhnúť stopku a obsah mišpule vytlačiť niekto preferuje vydlábanie lyžicou. Plody obsahujú niekoľko veľkých semien. Spracúvávajú sa na kompóty, ale hlavne (pre značné množstvo petkínu) na džem, lekvár a rôzne pasty. PREZIMOVANIE: Je odolná proti nízkym teplotám, pomerne dobre znáša mrazy.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené