Orech kráľovský
Orech kráľovský
Orech kráľovský
Orech kráľovský
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Orech kráľovský

Juglans regia 'Milotai 10' - Číslo tovaru 4429862
Obsah balenia:1 ks
Ovocná i okrasná drevina v jednom. Jej široké listy dobre tienia. Bohato rodiaca odroda, ktorá prináša svoje plody už po 2 – 3 rokoch po výsadbe. Veľké plody sa zberajú koncom septembra. Má vysoký pomer čistého orechového jadra, ľahko sa lúska a čistí. Dodávame 2-ročné rastliny
41,40 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia apríl, máj
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 300 - 400
Doba dozrievania september začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 500-10000 cm
STANOVISKO: Slnečné a chránené. PÔDA: Hlboká, hlinitá, výživná a bohatá na vápnik HNOJENIE: Len raz na jar hnojivom na ovocné stromy (dbať na dávkovanie) VÝŠKA: Zhruba 10 m – podľa obsahu dusíka v pôde. RAST: Kompaktný so širokou korunou LISTY: Vývoj neskoršie – koniec mája Lístie uvoľňuje vôňu, ktorú neznášajú komáre a muchy, preto je pod korunou stromu vždy príjemné a tienisté miesto na sedenie. KVETY: Apríl/máj – celkom minimálne Samčie kvety v apríli a máji, samičie kvety len po vývoji lístia. Prvé kvety a plody sú možné až od 2. – 3. roku. PLODY: ľahko sa lúska a čistí DOZRIEVANIE: Koniec septembra až októbra, v tomto čase opadávajú aj listy REZ: Optimálny termín na rez je v neskorú jar (v období po vyrašení listov) – približne do konca mája. V tomto období orechy po reze nevylučujú toľko miazgy a rany sa do konca vegetácie lepšie a skoršie zahoja. Orech sa presvetľuje aj v priebehu augusta/septembra, keď rany taktiež nevylučujú miazgu. V poslednom čase ale odborníci toto obdobie rezu toľko nepodporujú, pretože zistili, že ani malá rezná plocha sa do konca vegetácie celkom nezahojí. Nevytvorí sa kalus, uzavrú sa len cievy, takže orech nevylučuje miazgu. Hojiť sa ale začnú až na jar (v máji) nasledujúceho roka – rana je potom náchylnejšia na infekciu. Rany je nutné po reze ošetriť vhodným náterom (latexovou neriedenou farbou alebo kvalitným štepárskym voskom). PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný. Ako zimnú ochranu nanesieme silnú vrstvu lístia (ale nie listy orecha, ktoré sa pomaly rozkladajú).
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené