Stĺpovitá slivko-marhuľa Miracose
Stĺpovitá slivko-marhuľa Miracose
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Stĺpovitá slivko-marhuľa Miracose

Prunus dasycarpa 'Miracose' - Číslo tovaru 4426749
Obsah balenia:1 ks
Chuť mirabeliek a marhúľ v jednom! Vychutnajte výsledok kríženia mirabelky a marhule Harvey - aromatické ovocie nezameniteľnej chuti... Žltočervené plody o hmotnosti asi 45 g dozrievajú vo veľkom množstve koncom septembra, začiatkom októbra. Štíhly, odolný, dekoratívny strom, zimovzdorný do -20°C. Samosprašná odroda.
40,40 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 60
Doba dozrievania september koniec
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 200-250 cm
Vyšľachtená z 2 druhov – mirabelky Herrenhauser a marhule Harley STANOVISKO: Slnečné a chránené pred vetrom. PÔDA: Dobrá priepustná zahradná zemina HNOJENIE: Na jar hnojivom na ovocné stromy (dávať pozor na dávkovanie) VÝŠKA: Približne až 4 m POTREBA MIESTA: Asi 60 cm RAST: Stredne silný, štíhly a vzpriamený Môžete zasadiť v rade s ostatnými druhmi stĺpovitých stromov. KVETY: apríl od 2. - 3. roku pestovania PLODY: Aromatické, cca. 45 g ZBER: Koniec septembra / začiatok októbra REZ: Výšku môžeme regulovať rezom na jar Postranné výhonky ihneď odstrihneme za 2. – 3. očkom PREZIMOVANIE: Zimovzdorná, zakryť lístím alebo mulčom. Pri sadení musíme dať k rastline opornú tyč a nechať tam tak dlho pokiaľ kmeň nezosilnie. To môže trvať aj niekoľko rokov. V prípade, že je strom pestovaný v nádobe, tak treba nádobu obaliť (napr. netkanou textíliou, jutou alebo novinovím papierom) a postaviť na podložku (prebytočná voda musí odtekať) a dať na chránené miesto a príležitostne zalievať.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené