Budhova ruka citrus
Budhova ruka citrus
Budhova ruka citrus
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Budhova ruka citrus

Citrus medica var. Sarcodactylis - Číslo tovaru 8819095
Obsah balenia:1 ks
Cedrát. Ide o druh citrusu s plodmi zaujímavého tvaru, pochádzajúci z južnej Ázie. Je to vždyzelený trnistý ker alebo strom. Plody sa využívajú v potravinárstve, kozmetickom priemysle alebo pri rituálnych obradoch. Pri prezimovaní vyžaduje vyššie teploty než iné druhy citrusov, pri nižších teplotách zhadzuje listy. Rez vykonávame každú jar, podporíme tým kvitnutie a nasadzovanie plodov. Plody, ktoré svojím tvarom pripomínajú ruku, nemajú žiadnu dužinu, využívajú sa kandizované, zároven slúžia ako zaujímavá dekorácia.
39,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia máj, jún, júl, august, september
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Výška dospelej rastliny 100 cm
STANOVISKO: Slnečné a chránené. Pestuje sa ako prenosná rastliny v nádobe. PÔDA: mierne kyslá (hodnota pH od 5,5 do 6) HNOJENIE: Od mája do augusta hnojivom na citrusy, dávkovanie podľa návodu. ZÁLIEVKA: Rovnomerná, najlepšie dažďovou vodou. V miske pod kvetináčom by nemala zostávať voda, hrozí, že zhnijú korene. LISTY: Žlté listy sú znakom nedostatku železa (chloróza), potom začať citrus hnojiť. Listy môžu v zime čiastočne opadať. KVETY: Biele, voňavé. PLODY: Svojim tvarom pripomínajú ruku, nemajú žiadnu dužinu. Využívajú kandizované, zároveň slúži ako zaujímavá dekorácia. REZ: Každú jar urobte pomerne razantný rez, podporíte tým kvitnutie a nasadzovanie plodov. PREZIMOVANIE: Nie je zimovzdorný. V zime rastlina vyžaduje svetlé stanovisko. Vyžaduje vyššie teploty pri prezimovaní ako bežné citrusy (cca 15- 20 °C). Pri nízkych zimných teplotách aj na svetle zhadzuje listy. Spravidla však na jar opäť dobre obrastie POZOR: Bohužiaľ, často sa na rastline vyskytujú vošky, preto obzvlášť v zime kontrolovať spodnú stranu listov.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené