Červená ríbezľa Rovada, kmeňová
Červená ríbezľa Rovada, kmeňová
   
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Červená ríbezľa Rovada, kmeňová

Ribes rubrum Rovada - Číslo tovaru 4411657
Obsah balenia:1 ks
Šťavnatá strapcová ríbezľa s harmonickou chuťou. Možnosť mimoriadne bohatej úrody. Dĺžka strapcov môže dosiahnuť až 15 cm. Dozrieva v druhej polovici júna. Je samosprašná.
20,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 50 - 80
Doba dozrievania júl začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 150 cm
STANOVISKO: Svetlé, ak je to možné, aby rastlina nebola vystavená prudkému žiareniu. PÔDA: Hlboká, stredne ťažká, bohatá na živiny. Korene ležia plytko pod povrchom pôdy (korene rastú plytko do šírky), v ľahkej pôde treba rastlinu dôkladne zalievať. HNOJENIE: Po zbere prihnojiť špeciálnym hnojivom na bobuľoviny, tak podporíte tvorbu kvetov v nasledujúcom roku, ďalšie hnojenie znova na jar. POTREBA MIESTA: Asi 50 – 80 cm, pri pestovaní v nádobe dbať na to, aby nádoba bola aspoň 50 cm široká a hlboká PLODY: Koniec júla až začiatok augusta. REZ: Pravidelný rez – bočné výhonky skrátiť na 30 – 40 cm. Pri silnej tvorbe bočných konárov je vhodnejšie odstrániť celé výhonky, aby rastlina mala dostatok svetla a vytvárala ovocie. JESEŇ: Mulčujte rastlinu: Použite kompost alebo posekanú trávu a vytvorte z nich vrstvu okolo koreňov ríbezle. Behom rozkladu dodáva táto vrstva rastline veľa potrebných živín. Zároveň tak v zime chráníte rastlinu pred vyschnutím. PREZIMOVANIE: V prvých 2-3 rokoch pestovania doporučujeme rastlinu chrániť pred zimou vrstvou lístia alebo čečinou, neskoršie nie je táto ochrana potrebná.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené