Fakľovka (3)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Fakľovka (3)

Kniphofia uvaria - Číslo tovaru 1107260
Obsah balenia:3 ks
Tradičná fakľovka známa z vidieckych záhrad našich praotcov. Trváca rastlina s jasnou oranžovo-červenou farbou. Kvitne od júla do septembra. Skutočná kvetina odolná voči suchu. Vysádzajte na slnečné stanovište, do výživnej, priepustnej pôdy. Na zimu rastlinu zviažte do snopu (podobne ako okrasné trávy) aby sa zabránilo hromadeniu vlhkosti v strede rastliny. Prihrňte lístím a zakryte čečinou. Na jar krytie odstráňte a rastlinu zrežte. Vynikne v skupinovej výsadbe aj ako solitér. Kvety je možné využiť aj na rez.
25,80 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia júl, august, september
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 40
Výška dospelej rastliny 60-90 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, teplé, chránené PÔDA: Bohatá na živiny, priepustná s prímesou piesku či štrku. Neznáša premokrenie. HNOJENIE: Na jar hnojivom na trvalky. Pri nedostatku živín rastliny menej kvitnú. ZÁLIEVKA: Rovnomerná, skôr mierna VÝŠKA: 60 - 90 cm POTREBA MIESTA: 30 cm LISTY: úzke, trávovité, sýto zelené. KVETY: Jún – august. Žlto-červené kvety sú usporiadané v strapcoch. Vykvitajú na konci vysokých, lysých stoniek, pričom sú usporiadané tak, že tvarom pripomínajú horiacu pochodeň. Odkvitnuté kvety odstráňte. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná do -18 °C, vyžaduje dobré zimné krytie. Pred zimou listy zviažte do snopu, aby ste ochránili srdiečko rastliny. Okolo dajte vysokú vrstvu suchého lístia a vrstvu lístia zakryte čečinou. Na jar krytie odstráňte a listy zrežte zhruba 15 cm nad povrchom pôdy.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené