Japonský javor Taylor
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Japonský javor Taylor

Acer palmatum 'Taylor' - Číslo tovaru 3302125
Obsah balenia:1 ks
Japonské javory sú obľúbenou a často aj nevyhnutnou súčasťou okrasných záhrad. Holandská odroda Taylor vyniká svojimi pestrofarebnými listami, ktoré menia farbu v priebehu celého vegetačného obdobia. Pri rašení je celý list ružový, stred listu postupne mení farbu na hráškovo zelenú. Okraj zostáva ružový až do začiatku leta, potom zbelie a znovu získa ružový nádych. Pre správne prefarbovanie listov odporúčame výsadbu na slnečné stanovište. Preferuje mierne kyslú, vlhkejšiu (nie premokrenú) pôdu. Rez nie je nutný. Mrazuvzdorný, mladé rastliny odporúčame chrániť.
49,20 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mierne mrazuvzdorné
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 100-200 cm
Jesenná farba lístia áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté a chránené. Vyhnite sa umiestneniu na priamom poludňajšom slnku. PÔDA: Priepustná, humózna, mierne kyslá. HNOJENIE: Na jar hnojivom na okrasné stromy ZÁLIEVKA: Podľa potreby a počasia VÝŠKA: Môže dorásť až do výšky 1-2 m RAST: Kerovitý s rozložitou korunou LISTY: Hlboko delené listy s pílovitým okrajom majú premenlivú kresbu tvorenú zeleným základom s ružovým okrajom. REZ: Nie je nutný, odstraňovať iba odumreté drevo. PREZIMOVANIE: Zimovzdorný, opadavý, na zimu zakryť mulčom. Ak rastlinu pestujete v nádobe, je potrebné na zimu nádobu dobre ochrániť (obaliť nádobu, napr. netkanou textíliou) a postaviť na polystyrénovú podložku, nádoby ľahko premrznú.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené