Banán severu
Banán severu
Banán severu
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Banán severu

Asimina triloba - Číslo tovaru 6630381
Obsah balenia:1 ks
Banán severu (nazývaný aj paw-paw) pochádzajúci zo Severnej Ameriky bol príjemnou obmenou v jedálničku Indiánov. Paw-paw s banánom vlastne nemá nič spoločného, podobná je iba konzistencia ovocia. Z domácich druhov Severnej Ameriky má najväčšie jedlé ovocie práve paw-paw. Pomaly rastúci strom môže dorásť až do výšky 5 metrov. Svetlozelené listy dlhé až 30 cm sa na jeseň sfarbia do zlatožlta. Paw-paw nemá žiadnu známu chorobu alebo škodcu. Mrazuvzdorný až do -25 stupňov. Červenohnedé kvety začínajú kvitnúť v apríli až máji. Sladké ovocie so zelenou šupkou má vysokú nutričnú hodnotu; chuťovo pripomína banán, avokádo a mango. Odporučený spôsob konzumácie: ovocie rozkrojte na dve časti, odstráňte veľké kôstky fazuľovitého tvaru a lyžičkou vyškrabte dužinu zo šupky. Dozrieva v septembri až októbri. Prvé plody 3 – 4 roky po výsadbe. Samoopelivý. Dodávame silné rastliny v kontajneroch.
39,20 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia apríl, máj
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 200
Doba dozrievania september začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 500 cm
(Asimina triloba) Samosprašné, expedujeme semenáč, tu sa odroda neoznačuje! STANOVISKO: Slnečné až polotienisté, mladé rastliny uprednostňujú polotieň PÔDA: Bohatá na živiny a predovšetkým priepustná ZÁLIEVKA: Vyvážená, rastlina očakáva stále vlhkú pôdu, ale musí sa vyvarovať premokreniu HNOJENIE: Podľa kvality pôdy – hnojivom na ovocné stromy – dodržať dávkovanie VÝŠKA: Vo voľnej pôde až 5 m, v nádobe do 2,5 m. RAST: strom LISTY: Svetlozelené, na jeseň sa sfarbí do zlatožltej KVETY: Apríl – máj, červenohnedé PLODY: Zelené, miskovité s bielou krémovou dužinou. Chuťou pripomína banány, melóny, avokádo, mango a vanilku. ZBER: September – október Prvé kvety a plody od 4. roku pestovania REZ: Podľa druhu, rastie extrémne pomaly, rez nie je všeobecne potrebný. PREZIMOVANIE: Opadavý, mrazuvzdorný, odporúča sa ochrana jedľovou alebo smrekovou čečinou. Pri pestovaní v nádobe je potrebné nádobu zabaliť a postaviť na chránené miesto. Prezimovanie je možné v chladnej a svetlej miestosti.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené