Cesnak fialkový Knofi (3)
Cesnak fialkový Knofi (3)
Cesnak fialkový Knofi (3)
     
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Cesnak fialkový Knofi (3)

Ipheion uniflorum 'Knofi' - Číslo tovaru 6667537
Obsah balenia:3 ks
Táto zimovzdorná rastlina s cesnakovou vôňou pochádzajúca z Ánd sa vyznačuje dvojitým úžitkom: výborná bylinka s obľúbenou chuťou cesnaku, avšak bez následného nepríjem- ného pachu z úst. Hodí sa k tvarohu, jogurtovým polevám, hriankam, pečenému mäsu, do šalátov. Ak ju vysadíte do nádoby, máte poruke stále čerstvú náhradu cesnaku. Listy a kvety jednoducho odstrihnite – jediný kvet Knofi je silný ako strúčik cesnaku. Ak Knofi vysadíte do záhrady, presvedčíte sa o ďalšej užitočnej vlastnosti tejto rastliny: keďže hlodavce neznášajú éterické oleje obsiahnuté v koreňoch Knofi, krty a hraboše sa dajú na bezhlavý útek, akonáhle ich zacítia. Knofi sa rýchlo rozmnožuje a vytvára čoraz rozsiahlejší kvetinový koberec. Dodávame v črepníkoch.
12,60 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia február, marec, apríl, máj
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 25-30 cm
Výška dospelej rastliny 10-25 cm
STANOVISKO: Slnečné a polotienisté PÔDA: Mierne piesočná, kyprá a hlinitá HNOJENIE: Stačí raz za rok na jar POTREBA MIESTA: 25 až 30 cm KVETY: Modrasté, slabo voniace. Kvitne od februára do mája LISTY: Listy aj kvety sú vhodné ako korenie PREZIMOVANIE: Zimovzdorná rastlina. Spodnú časť rastliny zakryte pred príchodom zimy čečinou – na jar vyrašia z koreňov nové výhonky. Pokiaľ máte cesnak Knofi v nádobe, môžete ho pestovať rovnako ako napr. petržlen. POZOR: Pokiaľ sa na cesnaku Knofi objavia žlté, postupne uvädnuté listy, znamená to, že sa rastlina začína sťahovať a prejde do vegetačného stavu. Cesnak sa stiahne v apríli alebo v máji, záleží na počasí. Čím je slnečnejšie, tím skôr začína obdobie pokoja. Žlté listy môžete samozrejme odstrihnúť. Rastlina začne znovu rašiť až v okamihu, keď načerpá nové sily. To môže nastať v auguste / septembri, alebo s príchodom nasledujúcej jari.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené