Cypruštek Lawsonov (3)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Cypruštek Lawsonov (3)

Chamaecyparis laws. 'Columnaris Glauca' - Číslo tovaru 3351740
Obsah balenia:3 ks
Kompaktný, stĺpovitý, oceľovo modrý druh cyprušteku so šupinatými listami. Je výborný ako živý plot, ale môže sa vysadiť aj ako solitér. Veľkosť pri dodaní: 20 – 30 cm.
16,30 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30-40
Farba modrá (fialová)
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 300-600 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až tienisté PÔDA: Humózna, priepustná a vlhká, reaguje negatívne na suché počasie. PESTOVANIE: Pred sadením postavíme koreňový bal najprv na niekoľko hodín do vody. Vykopeme dostatočne veľkú jamu, postavíme do nej cypruštek, do polovice zasypeme zemou a zalejeme – potom jamu kompletne zasypeme a prikryjeme mulčovaciu vrstvou (posekanou trávou). VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: 30 - 40 cm, pre živý plot 3 ihličnany na 1 m VÝŠKA: 3 m – dobre znáša skracovanie RAST: Stĺpovitý IHLIČIE: Šedomodré HNOJENIE: Podľa rastu a potreby špeciálnym hnojivom na ihličnany – 1x ročne horkou soľou pre podporu modrého sfarbenia. PREZIMOVANIE: Stálozelený, pretože v zime dochádza k odparovaniu vody, rastlinu pred prvými mrazmi bohato zalejeme a pôdu v oblasti koreňov mulčujeme (posekanou trávou, lístím). Táto vrstva pomáha udržať vlhkosť v pôde a svojím rozkladom dodáva rastline potrebné živiny (túto vrstvu neodstraňujeme).
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené