Vavrínovec lekársky (3)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Vavrínovec lekársky (3)

Prunus Laurocerasus - Číslo tovaru 3349692
Obsah balenia:3 ks
Rýchlorastúci a vždyzelený okrasný ker s krásnymi, lesklými zelenými listami. Je vhodný ako živý plot ale je veľmi elegantný aj ako solitér.
15,50 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30 - 100
Farba zelená
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 200-500 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. PÔDA: Výživná, priepustná, mierne vlhká – nie premokrená, mierne kyslé pH. Nemá rada ťažkú ílovitú pôdu. HNOJENIE: Na jar hnojivom na okrasné rastliny alebo hnojivom na rododendrony a azalky. VÝŠKA: 2 - 5 metrov ŠÍRKA: 1-3 metre RAST: Pomerne rýchly, dobre rastie všetkými smermi, spočiatku hlavne do výšky LISTY: Listy sú lesklé, kožovité, 10-15 cm dlhé. Mladé listy majú sviežu zelenú farbu, ktorá sa postupne mení na tmavo zelenú, žilkovanie zostáva svetlejšie. Pokiaľ začnú listy žltnúť, jedná sa väčšinou o príznak nedostatku živín v pôde alebo nadbytok vápnika (chloróza). KVETY: Máj, nenápadné, biele – kvitnú až staršie rastliny. Lákajú motýle. PLODY: Tmavo fialové až čierne, lesklé kôstkovice. Dozrievajú v auguste. NEJEDLÉ! REZ: Tvarovací rez vykonávajte v apríli alebo v polovici júla. Vetvy alebo listy poškodené mrazom skráťte na jar. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná do -24 stupňov. Je nutné mierne zalievať aj v zime, pokiaľ nemrzne a nie je zamrznutá zem. Rastlina by nemala vyschnúť pred zamrznutím zeme. UPOZORNENIE!: Listy a semená z nezrelých plodov sú JEDOVATÉ!
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené