Tavoľník japonský Anthony Waterer
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Tavoľník japonský Anthony Waterer

Spirea japonica 'Anthony Waterer' - Číslo tovaru 3340030
Obsah balenia:1 ks
Bohato kvitne od júna do augusta. Kvety majú tmavo ružovú farbu. Sú usporiadané vo vrcholových chocholíkoch. Odkvitnuté kvety odporúčame pravidelne odstraňovať, podporíte tým nasadzovanie nových pukov a predĺžite dobu kvitnutia. Listy sú zelené, jednoduché, kopijovité. Na jeseň sa sfarbujú do tmavočervenej farby s bronzovým nádychom. Rast je hustý, kríkovitý, vzpriamený, dorastá do výšky 1 -1,5 metra a zhruba rovnakej šírky. Dobre znáša rez a je možné ho upravovať a tvarovať. Strih robte skoro na jar. Vysádzajte do výživnej, kyprej pôdy s mierne kyslým pH. Preferuje slnečné stanovište. Opadavý ker dorastajúci do výšky 60-80 cm. Hodí sa do skaliek, trvalkových záhonov, skupinových výsadieb či nízkych živých plotov. Mrazuvzdorný do -30 stupňov.
4,10 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia júl, august, september
Stanovisko polotieň, slnečné
Výška dospelej rastliny 100-150 cm
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. PÔDA: Dobrá a priepustná záhradná zemina. HNOJENIE: Hnojivom určeným pre živé ploty alebo okrasné dreviny. Dávať pozor na dávkovanie – dodržiavať návod. VÝŠKA: cca do 1 m. VÝSADBOVÁ VZDIALENOSŤ: Pre živý plot cca 30 cm. RAST: Nízky ker, cca. 60 – 80 cm. KVETY: Ružové, usporiadané vo vrcholových chocholíkoch. KVITNUTIE: Júl, august, september. REZ: Dobre znáša rez. Najlepšie je skracovať po odkvitnutí. LISTY: Opadavý ker. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný do -30°C, pôdu pred zimou mulčovať.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené