Stĺpovitá jabloň Starcats v kontajneri 1 ročná
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Stĺpovitá jabloň Starcats v kontajneri 1 ročná

Malus domestica - Číslo tovaru 4423449
Obsah balenia:1 ks
Svetločervené, chrumkavé plody, šťavnaté, s extrémne chutnou dužinou. Dozrieva od začiatku septembra. Vysoký výnos, dobré skladovanie. Úzky, stĺpovitý rast, vhodná aj do menších záhrad. Odroda odolná voči chorobám. Na jar zdobí svojimi veľkými bielymi kvetmi. Dobrým opeľovačom sú aj ostatné jablone.
39,60 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Dodanie: Február koniec - November koniec

Už prijímame objednávky!

Stanovisko polotieň, slnečné
Doba výsadby Február koniec - November koniec
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 60
Doba dozrievania september stred
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 200-250 cm
Stanovisko: slnené až polostienisté. Pôda: Výživná, priepustná záhradná zemina. Pri pestovaní v nádobe by nádoba mala byť dvakrát taká veľká ako koreňový bal, tzn. asi 50 cm hlboká a široká. Hnojenie: 1 x mesačne od kvitnutia až do zberu, hnojivom na ovocné stromy. Výška: Rastú veľmi pomaly, dorastajú do výšky 2,5 - 3 metrov. Zástrih: Požadovanú výšku môžeme určiť zástrihom hlavného výhonku vždy na jar. Prípadné postranné výhonky treba skrátiť hneď po vytvorení na 2-3 očká - orientácia podľa vonkajších očiek. Stĺpovitosť u jabloní je podmienená geneticky, prírastky sú minimálne a žiadne veľké zásahy rezom nie sú spravidla potrebné. Výsadbová vzdialenosť: asi 60 cm. Plody: Stredne veľké, guľovité až guľovito kužeľovité. Šupka je hladká, zelenožltá prekrytá červeným pruhovaním. Dužina je žltá, pevná, šťavnatá, sladká. Zimná odroda. Úroda koncom septembra. Konzumnú zrelosť dosahuje od októbra do decembra. Skladovateľnosť podľa podmienok zhruba do januára. Plody od 2. -3. roka po výsadbe. Nie je samoopelivá, ako opeľovač slúži akákoľvek iná odroda stĺpovitej jablone alebo iná odroda klasické jablone v okolí. Prezimovanie: Ochrana pred zimou pri pestovaní v nádobe - pri koreni rastlinu zakryť a nádobu obaliť, nezabudnúť na príležitostnú zálievku. V príliš chladnej a extrémne suchej zime by inak mohlo dôjsť suchom k poškodeniu koreňov dreviny.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené