Brusnica pravá (3)
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Brusnica pravá (3)

Vaccinum vitis idaea 'Erntesegen' - Číslo tovaru 4415145
Obsah balenia:3 ks
Vždyzelené, rýchle rastúce kry dosahujúce výšku max. 40 cm kvitnú a rodia dvakrát do roka. Priemer guľatých, svetločervených plodov môže dosiahnuť až 1 cm. Bobule majú mimoriadne jemnú chuť, ich konzumácia je teda možná aj v surovom stave. Ako príloha sa výborne hodí k divine, hydine a syrom. Na záhrade alebo v nádobe, skupinovo alebo ako solitér - v každom prípade poskytuje krásny pohľad, hlavne v období, keď spomedzi oválnych, lesklých tmavozelených listov vykukujú červené bobule. V lete zdobia ker jemnoružové kvety zvoncovitého tvaru. Zrelé a zelené plody sa vyskytujú na rastline aj súčasne. Prvé kvitnutie môžete očakávať v máji až júni, druhé v júli až auguste. Brusnica obsahuje veľké množstvo pektínu, vitamínu C, minerálnych látok a druhotné rastlinné látky. Pri konzumácii v čerstvom stave podporuje trávenie. Listy a bobule pomáhajú pri liečbe infekcií močových ciest, znižujú hľadinu cholesterolu a zmierňujú reumatické ochorenia. Dodávame silné kontajnerované rastliny.
21,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Výsadbová vzdialenosť (cm) 30
Doba dozrievania júl začiatok
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 40 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné až polotienisté. PÔDA: Mierne výživná pôda, piesočná, predovšetkým s nízkym obsahom vápnika, obohatená o rašelinu. HNOJENIE: všeobecne nie je nutné VÝŠKA: asi 30 - 40 cm POTREBA MIESTA: asi 30 cm. LISTY: lesklé, tmavozelené RAST: plazivý, stálozelený ker KVETY: Bielo-ružové, 1.kvety – máj/jún 2.kvety – júl/august samosprašná PLODY: červené bobule DOZRIEVANIE: v priebehu leta až do jesene REZ: na jar príležitostne presvetliť PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorná (zakryť slamou alebo čečinou).
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené