Vistéria Black Dragon
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Vistéria Black Dragon

Wisteria floribunda 'Black Dragon' - Číslo tovaru 3316165
Obsah balenia:1 ks
Tmavofialové, plné kvety. Šľachtená odroda. Kvitne dvakrát ročne. Intenzívna vôňa kvetov. Kvitne: apríl - máj, aug. – september, výška 4 – 5 m.
25,90 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia apríl, máj
Stanovisko polotieň, slnečné
Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Voňavé áno
Farba modrá (fialová)
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 500-800 cm
STANOVISKO: Slnečné, teplé a pokiaľ je možné chránené. Vistéria potrebuje veľmi stabilnú oporu na šľahúne, ale nie odkvapovú rúru, pretože tú by mohla rastlina vďaka svojej sile po rokoch rozdrviť. Opora by mala byť napr. zábradlie, mriežky, ohradové pletivá a pod. Odstup od steny sa doporučuje asi 10 – 16 cm. PÔDA: Bohatá na živiny, s nízkým obsahom vápnika, priepustná, v lete má rastlina veľkú potrebu vody. HNOJENIE: 1x v marci hnojivom ASIHUM na popínavé rastliny. VÝŠKA: 5 metrov aj viac POTREBA MIESTA: Približne 2 metre aj viac, Vistéria sa môže po rokoch mohutne rozrásť RAST: Silne rastúci popínavý ker, vinie sa proti smeru hodinových ručičiek, teda rastie smerom do ľava. LISTY: Zelené KVETY: Kvitne dvakrát do roka: 1. kvitnutie približne v máji 2. kvitnutie august/september. Prvé fialovomodré kvety sa objavujú až po cca. 4 rokoch na krátkych bočných výhonkoch. Objavia sa pred vytvorením lístia. V prípade suchého počasia zhadzuje vistéria kvetné puky. PLODY: 10 – 15 cm dlhé, zamatovo jemné, chlpaté struky, semienka sú jedovaté REZ: V lete (najneskôr na jeseň) zastrihnite mladé výhonky, môžete aj viac krát (max. 50 cm, na zhruba 5 – 7 očiek). Mladé výhonky rašiace z kmeňa alebo z koreňového balu sa nestrihajú. V zime (asi od marca) ešte raz mladé výhonky skráťte na 3 – 5 očiek a staršie výhonky úplne odstráňte. Pri zimnom reze môžete vykonať aj rez, ktorá slúži k zaisteniu stability rastliny. PREZIMOVANIE: Ku koreňom prihrňte v prvých rokoch čečinu, za účelom ochrany pokryte aj spodnú časť rastliny. POZOR: Vistéria je JEDOVATÁ - len požitie 2 semien môže u detí spôsobiť závažnú otravu a vracanie.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené