Tis červený 'Lakatos' 60/80 cm
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Tis červený 'Lakatos' 60/80 cm

Taxus baccata 'Lakatos' - Číslo tovaru 3367172
Obsah balenia:1 ks
Tis je obľúbený, vždyzelený ihličnan. Je nenáročný, dobre rastie na slnku aj v tieni. Je tolerantný voči širokému spektru pôd, ale nemá rád premokrené stanovište. Dobre znáša rez. Zmladzovací rez prevádzajte na jar, tvarovací rez potom od polovice leta do jesene. Kvitne v marci až apríli nenápadnými kvetmi. Plody, jasne červené bobule s tmavými semenami dozrievajú na jeseň. Semená sú uložené v červenom dužinatom miešku. Celá rastlina s výnimkou miešku je jedovatá! Mrazuvzdorný do -29 stupňov. •Tis červený Lakatos• Vzpriamený, pravidelný stĺpovitý rast. Rastie pomerne rýchlo, dorastá do výšky 6-8 metrov a šírky 1-2 metre. Ihlice sú lesklé a majú sýto zelenou farbou. Vysadiť sa dá ako solitér, do skupinovej výsadby alebo ako živý plot.
15,00 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Mrazuvzdorné mrazuvzdorné
Farba zelená
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 600-800 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO Slnečné, polotienisté až tienisté. PÔDA: Je tolerantná voči širokému spektru pôd, ale nemá rád premokrené stanovište. VÝŠKA: 6-8 metrov. ŠÍRKA: 1-2 metre RAST: Pomerne rýchly, vzpriamený, pravidelný, stĺpovitý. Možno vysadiť ako solitér, do skupinovej výsadby alebo ako živý plot. REZ: Dobre znáša aj hlboký rez. Zmladzovací rez prevádzajte na jar, tvarovací rez potom od polovice leta do jesene. PREZIMOVANIE: Mrazuvzdorný do -29 stupňov, neopadavý. V prvých rokoch chrániť pred mrazom. Špičky ihličia môžu pomrznúť, ale na jar sa znova zregenerujú. UPOZORNENIE! Celá rastlina je až na sladko chutiaci červený dužinatý obal okolo semena (miešok, dozrievajúci v septembri až v októbri), prudko jedovatá. Hlavným jedom je zmes alkaloidov, súhrnne nazývaná taxín.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené