Levanduľa kmeňová
Rastliny nie sú tovarom vyrobeným v továrni, preto sú rozdielne. Upozorňujeme, že na ilustračných fotografiách sú zobrazené plne vyvinuté rastliny pestované za optimálnych podmienok. Na obrázku je jeden vybratý ukážkový exemplár. Každá rastlina sa do určitej miery odlišuje tvarom, farbou, veľkosťou a vzhľadom. To nemá vplyv na kvalitu rastliny.

Levanduľa kmeňová

Lavandula - Číslo tovaru 6659350
Obsah balenia:1 ks
Levanduľa je ako záhonová rastlina už oddávna populárna - naštepená na kmeň je však ešte atraktívnejšia! Nízka, mohutná koruna posypaná voňavými kvetmi, ktoré sa po vysušení môžu použiť na rôzne účely: poslúžia napr. ako stolová dekorácia, liečivý čaj, alebo sa môže uložiť vo vrecúšku do skrine alebo perináku. Výška kmeňa: asi 20 – 35 cm. Dodávame extra silné rastliny v kontajneroch.
13,70 € / balenie

Cena s DPH (brutto) plus prepravné náklady

Doba kvitnutia júl, august, september
Stanovisko slnečné
Mrazuvzdorné citlivé na mráz
Farba modrá (fialová)
V kontajneri áno
Výška dospelej rastliny 80-100 cm
Vždyzelené áno
STANOVISKO: Slnečné PÔDA: Mierne vápenatá, hlavne priepustná HNOJENIE: Nie je nutné (popr. hnojivom na bylinky) ZÁLIEVKA: Len mierna LISTY: Stálozelené KVETY: Levanduľa sa môže ľahko usušiť a mnohostranne využiť (na prípravu čaju alebo umiestnené v sáčku prevonia šaty a odpudzuje mole) DOBA KVITNUTIA: Od júna do novembra REZ: V závislosti od druhu by sa rastlina mala zastrihnúť na jeseň alebo na jar (omladzovací rez). Na zastrihnutých výhonkoch sa v ďalšej sezóne síce nevytvoria kvety, ale predíde sa tak zarasteniu a koruna udrží svoju formu. PREZIMOVANIE: Nie je zimovzdorná. Dôležité je chladné zimné stanovisko (okolo +10°C). Pri prezimovaní v teple sa v nadchádzajúcom roku nevytvoria kvety. Rastlinu zalievať len mierne, ale nenechať úplne vyschnúť.
Zákazníci tiež kúpili
Naposledy zobrazené